Simulare de atac terorist cu luare de ostatici la Timişoara

O simulare de atac terorist a avut loc, marţi, la Palatul Dicasterial din Timişoara, unde a fost imaginată şi o luare de ostatici, transmite corespondentul MEDIAFAX.

982 afișări
Imaginea articolului Simulare de atac terorist cu luare de ostatici la Timişoara

Simulare de atac terorist cu luare de ostatici la Timişoara

Jandarmi, poliţişti, pompieri, ofiţeri de informaţii, precum şi trupe speciale de intervenţie au participat, marţi, timp de aproximativ o oră, la o simulare de atac terorist, la Palatul Dicasterial din Timişoara, clădire care găzduieşte şi Tribunalul Timiş.

A fost simulată o luare de ostatici de către un grup înarmat a persoanelor aflate într-o sală de judecată, iar forţele speciale şi antiteroriste ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş au pătruns pentru a anihila persoanele înarmate.

"Astăzi am simulat un atac asupra Palatului Dicasterial a unor cetăţeni nemulţumiţi, cu arme de foc automate. Aceştia au intrat într-o sală de şedinţe unde au luat ostatici judecătorii aflaţi în sală şi câţiva civili", a declarat Cristian Marc, purtătorul de cuvânt la Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş.

Simularea de atac terorist este prima acţiune dintr-o serie de trei din cadrul exerciţiului de antrenament "TIBISIS16", care se desfăşoară la Timişoara în perioada 4 - 6 octombrie. Exerciţiul este organizat de structurile din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului şi are scopul de a "dezvolta capacităţii de interoperabilitate în sistem integrat, precum şi pentru verificarea capacităţii de reacţie şi intervenţie, a forţelor de ordine, în diferite situaţii", transmite Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Timiş.

Miercuri, 5 octombrie, de la ora 10.00, în Piaţa Libertăţii din Timişoara va fi simulată descoperirea unui colet suspect şi a unei maşini capcană. Pe perioada desfăşurării exerciţiului, zona va fi restricţionată, iar cei de la SRI vor interveni în vederea ridicării coletului şi neutralizării lui, şi ulterior a maşinii capcană.

Joi, 6 octombrie, începând cu ora 10.00, la ieşirea din Timişoara spre comuna Giroc, va fi simulat un atac asupra unui transport. Concret, o autospecială va transporta explozibil şi va fi atacată de un grup de persoane înarmate.

"Dorim să informăm populaţia ca, în cazul în care asistă la unul dintre aceste exerciţii, să-şi păstreze calmul şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine aflate la faţa locului", comunică Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Timiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici