Sinaia: Copii blocaţi la Cota 2000 din cauză că telecabina nu funcţionează

Un număr de 35 de copii de la Clubul Sportiv Şcolar din Sinaia au rămas blocaţi pe munte, miercuri, la Cota 2 000, după ce telecabina care face legătura între Sinaia şi Cota 2000 a fost oprită pe tronsonul Cota 1400 - Cota 2000 din cauza vântului puternic.

1666 afișări
Imaginea articolului Sinaia: Copii blocaţi la Cota 2000 din cauză că telecabina nu funcţionează

Cabana Mioriţa - Cota 2000 (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit primarului staţiunii prahovene Sinaia, Vlad Oprea, un număr de 35 de copii de la Clubul Sportiv din Sinaia au rămas blocaţi pe munte, la Cota 2000, miercuri, după ce telecabina din Sinaia a fost oprită pe tronsonul Cota 1400 - Cota 2000 din cauza vântului puternic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul Vlad Oprea a declarat că, miercuri dimineaţă, telecabina care face legătura între Sinaia şi Cota 2 000 nu a fost pornită conform programului normal din cauza vântului care bate cu putere şi care face imposibilă funcţionarea în siguranţă a acestei instalaţii de transport pe cablu. Ulterior, telecabina a fost pornită, dar aceasta urcă doar din Sinaia până la Cota 1 400, pe tronsonul Cota 1400 - Cota 2000 telecabina nefiind funcţională din cauza vântului puternic.

În aceste condiţii, 35 de copii care fac schi şi sunt înscrişi la Clubul Sportiv din Sinaia şi care au urcat, la Cota 2 000, pentru antrenamente, au rămas blocaţi pe munte. Primarul Vlad Oprea a spus că, îndată ce viteza vântului va scădea, telecabina va fi repornită, pentru a-i coborî pe copii, iar dacă acest lucru nu va fi posibil ei vor fi coborâţi de pe munte cu snowmobile şi însoţiţi de salvamontişti.

Turiştii care vor să urce pe munte au la dispoziţie telegondola din Sinaia, care funcţionează conform programului normal. De altfel, un număr mare de turişti au urcat, miercuri, cu telegondola din Sinaia până la Cota 1 400.

Potrivit autorităţilor locale din această staţiune, drumul care urcă din Sinaia către Cota 1.400 este parţial blocat miercuri, maşinile putând urca doar până la Cabana Schiorilor. Autorităţile au decis să închidă un tronson din acest drum întrucât în ultima perioadă la munte a nins abundent, iar maşinile nu pot înainta de la cabana Schiorilor către Cota 1400. Astfel, din cei 12 kilometri cât măsoară drumul, maşinile pot urca doar aproximativ patru kilometri.

Nici telecabina din Buşteni, care urcă până la Cota 2 200, nu funcţionează miercuri din cauza vitezei mari a vântului. Şeful de instalaţie al telecabinei, Gabriel Panac, a declarat că telecabina nu a fost deloc pornită miercuri întrucât viteza vântului depăşeşte o sută de kilometri pe oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici