Sindicaliştii cer demiterea directorului Administraţiei Penitenciarelor şi a conducerii de la Poarta Albă

Sindicatul Naţional SINPEN 2016 Constanţa îi cere premierului Viorica Dăncilă demiterea directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a conducerii Penitenciarului Poarta Albă unde au avut loc abuzuri şi evenimente negative în care a fost implicat personalul unităţii.

776 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii cer demiterea directorului Administraţiei Penitenciarelor şi a conducerii de la Poarta Albă

Sindicaliştii cer demiterea directorului Administraţiei Penitenciarelor şi a conducerii de la Poarta Albă

Potrivit unui comunicat al SINPEN Constanţa transmis, duminică, la Penitenciarul Poarta Albă au existat în 2017 şi cazuri de nerespectare a prevederilor legale a angajatorului în ceea ce priveşte evaluarea profesională şi modificarea unilaterală a programului de muncă.

”Solicităm public premierului Viorica Dăncilă demiterea directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a conducerii operative a Penitenciarului Constanţa-Poarta Albă având în vedere abuzurile conducerii Penitenciarului Constanţa-Poarta Albă, reprezentată prin Florentin Muscalu – director, şi Petrică Bănuţă – director adjunct. În decursul anului 2017 au avut loc mai multe evenimente negative, în care a fost implicat personalul unităţii - două sinucideri, o tentativă de suicid, un ultraj, dar şi cazuri de nerespectare a prevederilor legale a angajatorului în ceea ce priveşte evaluarea profesională şi modificarea unilaterală a programului de muncă”, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii SINPEN Constanţa, sindicat membru al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, susţin că în ceea ce priveşte relaţia angajator – sindicat, există deficienţe de comunicare şi de parteneriat în cadrul dialogului social.

”Nu se răspunde în termenul legal de 30 de zile la majoritatea adreselor înaintate de către sindicat, nu s-a finalizat amenajarea sediului sindicatului, sindicatul nu este consultat în legătură cu rescrierea Statului de organizare”, se subliniază în comunicat.

Sindicaliştii constănţeni au precizat că toate aspectele semnalate au fost aduse la cunoştinţa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, fără a se lua, însă, măsuri concrete.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici