Sindicaliştii CET Iaşi, surprinşi de declaraţia primarului Nichita că a fost ameninţat cu moartea

Sindicaliştii din CET Iaşi s-au declarat surprinşi de afirmaţiile primarului Gheorghe Nichita potrivit cărora ar fi primit o scrisoare de ameninţare cu moartea din partea angajaţilor acestei societăţi, liderul sindical spunând că nu ştie ca oamenii pe care îi reprezintă să fi făcut acest lucru.

202 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii CET Iaşi, surprinşi de declaraţia primarului Nichita că a fost ameninţat cu moartea

Gheorghe Nichita (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax foto)

Liderul sindical al CET Iaşi, Dan Iordache, a declarat, joi, presei că este surprins de afirmaţiile primarului Gheorghe Nichita, precizând că nu îşi imaginează ca vreun angajat al unităţii să fi trimis o scrisoare de ameninţare cu moartea la adresa primarului din Iaşi.

"Nu cunosc absolut nimic despre acest lucru şi nu aş crede aşa ceva. E problema domnului primar ce declară. Sunt complet surprins, nu am auzit nimic. Cred că este mai degrabă o bănuială sau un zvon pe care l-a auzit domnul primar Nichita, dar nici vorbă… Nici măcar nu îmi imaginez un asemenea lucru", a afirmat liderul sindical al CET Iaşi, Dan Iordache.

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a anunţat, miercuri, că a sesizat Poliţia şi Parchetul, după ce a primit o scrisoare de ameninţare cu moartea, trimisă în numele unui grup de angajaţi de la CET Iaşi, în care i se solicită ca până la 1 decembrie să anuleze licitaţia privind concesionarea serviciului de termoficare.

Gheorghe Nichita a afirmat, într-o conferinţă de presă, că scrisoarea este un ultimatum la adresa sa, trimisă în numele a 250 de angajaţi de la CET.

"Mi se cere ca până la 1 decembrie Consiliul Local să emită o nouă hotărâre, pentru anularea licitaţiei, altfel voi avea de suferit. În scrisoare se spune că 250 de şomeri de la CET sunt capabili de orice şi că ar fi bine să nu risc. «Dacă nu anulaţi licitaţia, veţi petrece sărbătorile în sicriu sau la puşcărie», mi se spune în scrisoarea respectivă", a declarat primarul Gheorghe Nichita.

El a precizat că licitaţia pentru concesionarea serviciului de termoficare a oraşului va avea loc în luna decembrie, indiferent de presiunile care se fac asupra sa. Nichita a spus că a sesizat Poliţia şi Parchetul, pentru "a vedea cine se află în spate".

Pe 11 august, consilierii locali ieşeni au aprobat preluarea de către primărie a serviciului de termoficare al oraşului, situaţie în care CET ar urma să-şi piardă obiectul de activitate.

Totodată, aleşii ieşeni au aprobat organizarea unei licitaţii pentru concesionarea serviciului de termoficare către un investitor privat.

Luna trecută, şefii Primăriei Iaşi au semnat un contract de prestări-servicii cu firma franceză Dalkia, care va asigura căldură şi apă caldă în 55.000 de apartamente din municipiu, racordate la reţeaua de termoficare.

Contractul, încheiat la sediul Primăriei Iaşi între reprezentanţii municipalităţii şi cei ai firmei franceze Dalkia, prevede asigurarea agentului termic către populaţie, cel puţin până la sfârşitul lunii ianuarie, cu posibilitate de prelungire până în luna mai.

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, afirma că până la 31 ianuarie 2012 va fi organizată o licitaţie pentru concesionarea întregului serviciu de termoficare, iar în cazul în care nu se va desemna un câştigător în timp util firma Dalkia va asigura încălzirea oraşului până în luna mai a anului viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici