Sindicaliştii CFR anunţă proteste la începutul lui aprilie (Video)

Sindicaliştii CFR anunţă că, în prima săptămână din aprilie, vor organiza proteste la care vor participa peste 10.000 de oameni, nemulţumiţi de disponibilizările anunţate în programul de restructurare a sectorului care vizează 12.000 de persoane.

79 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii CFR anunţă proteste la începutul lui aprilie (Video)

Sindicaliştii CFR anunţă proteste la începutul lui aprilie

Liderii de sindicat din Regionala CFR Bucureşti s-au întrunit, joi, pentru a dezbate problemele sectorului feroviar.

"În prima săptămână din luna aprilie vom organiza un protest cu peste 10.000 de oameni", a declarat Gheorghe Sultana, vicepreşedintele Federaţiei Mişcare-Comercial.

Sultana a declarat că, în urma discuţiilor cu directorii de la CFR, nu s-a ajuns la nicio concluzie şi că, deşi aceştia au spus că nu se vor face concedieri colective, sindicaliştii susţin că Ministerul Transporturilor nu va renunţa la concedierea celor peste 12.000 de angajaţi, concediere pe care a anunţat-o deja.

Gheorghe Sultana reclamă faptul că Guvernul României dă bani pentru a salva companii private, dar că nu este preocupat de susţinerea companiilor proprii. El a explicat că meseria celor de la căi ferate este una aparte, neavând echivalent în economia românească, iar acest lucru va face imposibilă angajarea în altă parte a oamenilor disponibilizaţi.

Vicepreşedintele Federaţiei Mişcare-Comercial a mai spus că întâlnirea de joi la care au participat circa 1000 de persoane a avut scopul de a informa oamenii din teritoriu despre deciziile luate, numărul mare de participanţi nefiind o surpriză pentru liderii sindicali.

El a adăugat că sindicaliştii au spus că nu sunt într-o negociere, dar că fac demersuri la partidele aflate la guvernare sperând că interesul politic va fi orientat şi către angajaţii din CFR.

Totodată, Gheorghe Popa a declarat că sindicaliştii pregătesc un material pe care să-l înainteze reprezentanţilor Ministerului Transporturilor referitor la programul de restructurare, dorind să arate că există şi alte măsuri pe care ar putea să le ia în acest sens.

"Sperăm să sensibilizăm factorii politici astfel încât să-şi îndrepte atenţia şi spre sectorul feroviar şi să găsească şi aici măsuri anticriză. Aplicarea disponibilizărilor anunţate ar însemna o catastrofă umanitară pentru că vorbim de unici întreţinători care au credite la bănci şi copii în grijă", a declarat Gheorghe Popa.

El a spus că, deocamdată, nu se vorbşte de liste nominale, ci de locuri de muncă, ce urmează să fie disponibilizate. Totodată, Popa a declarat că, în zilele următoare, toţi liderii de sindicat se vor întâlni, pentru a fi anunţat calendarul protestelor.

Gheorghe Popa a susţinut că, la şedinţa de joi, au participat doar salariaţi, care erau liberi, din Giurgiu, Târgovişte, Ploieşti şi Bucureşti, şi că traficul feroviar nu a fost afectat.

Cristian Ungureanu, directorul Regionalei Căi Ferate Bucureşti, le-a spus angajaţilor din CFR prezenţi la şedinţă că, până în momentul de faţă nu a fost informat cu privire la eventuale disponibilizări şi că directorii de regionale au fost mandataţi să analizeze şi să facă balanţa venituri - cheltuieli. El a precizat că nu a primit niciun fel de cifră referitoare la numărul de disponibilizaţi şi că, în cazul în care se va pune această problemă, "probabil că se va merge pe varianta concedierii persoanelor care sunt pensionabile".

De asemenea, angajaţii CFR au cerut ca persoanele aflate în posturile de conducere să nu mai fie numite pe criterii politice, ci pe baza competenţelor.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici