Sindicaliştii de la Jucu au amânat negocierile cu Nokia şi se vor întâlni cu Sulfina Barbu

Sindicaliştii de la fabrica Nokia din comuna clujeană Jucu au amânat, miercuri, pentru ziua următoare negocierile cu conducerea companiei, între timp urmând să aibă o întrevedere cu ministrul Muncii, Sulfina Barbu, şi reprezentanţii AJOFM Cluj.

149 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii de la Jucu au amânat negocierile cu Nokia şi se vor întâlni cu Sulfina Barbu

Sindicaliştii de la Jucu au amânat negocierile cu Nokia şi se vor întâlni cu Sulfina Barbu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Liderul sindicatului "Nokia Metal" din cadrul fabricii de la Jucu, Valentin Ilcaş, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că ministrul Muncii urmează să aibă, joi, o întâlnire cu conducerea Nokia România.

"Negocierile dintre sindicatele din fabrica Nokia de la Jucu şi reprezentanţii companiei, care au început luni şi ar fi trebuit să fie reluate miercuri, au fost amânate pentru joi. În cursul dimineţii de joi vom avea o întâlnire cu ministrul Muncii, Sulfina Barbu, care vine la Cluj, şi cu reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj. Ştiu că ministrul Muncii va avea o întâlnire, joi, şi cu cei de la Nokia, iar apoi vom relua discuţiile", a spus Ilcaş.

Liderii celor două sindicate de la fabrica Nokia din Jucu, Valentin Ilcaş şi Cristian Copil, urmau să aibă, miercuri, o nouă rundă de negocieri cu conducerea Nokia România privind salariile compensatorii care vor fi acordate angajaţilor ce urmează să fie disponibilizaţi.

Liderul Sindicatului "Nokia Metal", Valentin Ilcaş, declara, luni după-amiază, după o întâlnire de peste trei ore cu conducerea Nokia România, că discuţiile au fost "pregătitoare" şi vor fi urmate de altele în această săptămână.

Nokia va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Grupul finlandez Nokia a început în februarie 2008 producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 de milioane de euro.

Procedurile de închidere a fabricii se vor derula până la sfârşitul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici