Sindicaliştii din poliţie şi penitenciare protestează în faţa Guvernului şi partidelor PNL şi PSD

  • Sindicaliştii din poliţie şi penitenciare protestează miercuri în faţa Guvernului, apoi se vor deplasa în marş spre sediile partidelor PNL şi PSD.
  • Aceştia cer salarii mai mari, dar şi acordarea salariilor restante.
618 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii din poliţie şi penitenciare protestează în faţa Guvernului şi partidelor PNL şi PSD

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Sindicatul Democratic al Poliţiştilor (SIDEPOL), Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), Federaţia Poliţiştilor de Penitenciare (FPP) protestează miercuri, de la ora 10.00 în faţa Guvernului României.

La ora 11:00, sindicaliştii din poliţie şi din penitenciare se vor deplasa în marş spre sediile principalelor partide politice care formează actuala coaliţie de guvernare: PNL şi PSD.

Poliţia şi penitenciarele acuză clasa politică că, deşi există bani pentru acordarea cel puţin a unei tranşe salariale din cele două restante, „orgoliul şi fuga acerbă după populism deşănţat” îi determină pe factorii de decizie din cele două partide politice să acorde poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare doar „un praf în ochi”, în timp ce salariile altor bugetari sunt, de doi ani, pe grila de salarizare maximă.

„Lipsa de interes a liderilor PSD şi PNL pentru eliminarea discriminărilor în ceea ce priveşte pensiile militare de stat reprezintă, în primul rând, o sfidare la adresa cadrelor militare active şi în rezervă şi, în al doilea rând, o totală neînţelegere de către politicieni a contextului militar de la graniţa României. Suma de bani acordată poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare de către Guvernul României nu acoperă creşterea preţurilor la principalele alimente, inflaţia şi facturile la energie electrică şi la gaze naturale. Salariul unui poliţist a devenit neatractiv, fiind egal cu salariul unui muncitor necalificat din construcţii, situaţie care va conduce la deprofesionalizarea poliţiei, penitenciarelor şi a celorlalte structuri de forţă ale statului, iar decontarea acestor măsuri dezonorante ale PNL şi PSD vor fi suportate tot de cetăţeanul victimă a infractorilor”, spun sindicaliştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici