Sindicaliştii TESA din Sănătate ameninţă cu blocarea acordării salariilor în spitale în decembrie

Personalul nemedical din Sănătate (TESA ) anunţă că ar putea bloca acordarea salariilor în spitale în luna decembrie. Sindicaliştii spun că „proteste spontane de avertizare ar putea începe în spitalele publice, în orice moment”. Ei sunt nemulţumiţi că nu le-au fost acordate creşteri salariale.

421 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii TESA din Sănătate ameninţă cu blocarea acordării salariilor în spitale în decembrie

Sindicaliştii TESA din Sănătate ameninţă cu blocarea acordării salariilor în spitale în decembrie

„Personalul nemedical din Sănătate (TESA ) anunţă că ar putea bloca acordarea salariilor în spitale în luna decembrie 2023, dacă Guvernul va continua să ignore cu desăvârşire această categorie importantă de personal, fără de care nicio unitate sanitară nu ar putea funcţiona. Astfel, proteste spontane de avertizare ar putea începe în spitalele publice, în orice moment”, transmite Valentin Liviu Chifor, liderul Uniunii Naţionale a Sindicatelor TESA din Sănătate.

El afirmă că este „o sfidare” că personalul discriminat TESA a fost din nou <eliminat> din Proiectul Legislativ privind modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

„Dacă aceste soluţii se pot găsi doar când se pornesc acţiuni greviste, iar dialogul social este ineficient pentru personalul nemedical din spitale, atunci si personalul TESA este dispus ca după ani si ani de frustrări <să pună pixurile jos> , constatând că altfel va rămâne şi în continuare ignorat la infinit, pe post de Cenuşăreasă a sistemului sanitar ,<trimisă la colţ> cu fiecare ocazie legislativă”, adaugă Chifor.

El precizează că personalul TESA a fost exceptat de la orice fel de stimulent sau majorare de-a lungul ultimilor şapte ani şi cere Guvernului si Parlamentului să găsească de urgenţă o soluţie de compensare a personalului nemedical din spitale.

Reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică au început proteste zilnice de două ore săptămâna aceasta, iar personalul nemedical din spitale au anunţat acţiuni similare începând de vineri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici