Sindicaliştii vor primi luni forma modificată a proiectului legii salarizării unice

Vicepreşedintele "Cartel Alfa", Octavian Luca, a afirmat, în urma întâlnirii de vineri, în staţiunea Mamaia, cu ministrul Muncii, Marian Sârbu, că sindicaliştii vor primi, luni, forma modificată a proiectului legii unice de salarizare.

16 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii vor primi luni forma modificată a proiectului legii salarizării unice

Sindicaliştii vor primi luni forma modificată a proiectului legii salarizării unice (Imagine: Mediafax Foto)

"Am fost informaţi de către ministrul Muncii cu privire la necesitatea comprimării coeficienţilor de ierarhizare, dat fiind faptul că au constatat o creştere prea accelerată a salariului mediu în sectorul bugetar şi, la o primă evaluare, o lipsă de resurse pentru a aplica legea la acest nivel. S-a constatat că foarte multe ministere au adoptat grile foarte întinse către vârf, lucru care de altminteri este bun, dar a crea o lege care promite la fel cum a fost cea făcută pentru profesori acum un an în Parlament şi nu se pune în aplicare aduce multă aşteptare pentru salariaţi", a afirmat, vineri, Octavian Luca.

Vicepreşedintele "Cartel Alfa" a mai spus că cele două mari capitole care formează legea unică de salarizare rămân în discuţie, iar o formă cu grilele mai comprimate va fi prezentată, luni, sindicaliştilor.

"Procedura de scriere a acestei legi nu s-a finalizat. Ea are două mari capitole: o parte scrisă cu texte generale privitoare la mecanisme de salarizare şi o parte cu grile specializate pe categorii de personal. Ambele părţi ale legii rămân în discuţie atât cu partenerii sociali, cât şi în interiorul Guvernului, unde văd că sunt vederi diferite cu privire la ceea ce urmează să se întâmple. O formă amputată, ca să zic aşa, cu grilele mai comprimate vom obţine în cursul zilei de luni. Ea va face obiectul unor analize la nivelul confederaţiei Cartel Alfa şi cu siguranţă împreună şi cu celelalte confederaţii şi vom stabili etape noi în negocierea acestei legi", a explicat Octavian Luca.

El a adăugat că discuţiile avute, vineri, cu ministrul Muncii au fost utile şi crede că se va ajunge la o soluţie de compromis cu Guvernul în privinţa acestei legi.

"Eu cred că discuţiile de astăzi cu ministrul şi între noi sunt clarificatoare. Există şi anumite asperităţi, dat fiind nemulţumirile vizazi de aşteptări, dar cred că vom ajunge la o soluţie de compromis cu reprezentanţii Guvernului astfel încât să scoatem o lege care să fie şi corectă şi justă şi să se şi poată aplica", a spus vicepreşedintele Cartel Alfa.

Dacă nu se vor înţelege cu Guvernul, Octavian Luca susţine că ar putea urma conflicte sindicale pe această temă, dar deocamdată toată lumea aşteaptă să vadă cum vor evolua lucrurile.

"Există posibilitatea să avem şi un conflict pe această temă, dar vedeţi că deocamdată toată lumea aşteaptă, ca drept dovadă profesorii au fost cei mai supăraţi, dar au participat la examenul de bacalaureat care e în derulare", a explicat Octavian Luca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici