Sindicatele ameninţă cu blocarea negocierilor pe tema legii salarizării unitare

Sindicatele ameninţă că vor bloca negocierile pe tema legii unice de salarizare a bugetarilor şi că nu vor mai participa la întâlnirile stabilite dacă reprezentanţii Guvernului nu vor prezenta propunerile tuturor ministerelor privind acest act normativ.

16 afișări
Imaginea articolului Sindicatele ameninţă cu blocarea negocierilor pe tema legii salarizării unitare

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, luni, că sindicatele vor bloca aceste negocieri dacă Ministerul Muncii nu va veni la următoarea întâlnire cu toate documentele de la Ministerul Justiţiei, Ministerul de Interne, Ministerul de Externe şi Ministerul Apărării Naţionale privind propunerile legii de salarizare unică.

"Ministerul Muncii a promis că la următoarea întâlnire programată pentru miercuri va avea toate aceste date. Dacă nu ni le prezintă noi blocăm negocierile", a declarat Bogdan Hossu.

Următoarea întâlnire cu partenerii sociali pe marginea legii unice de salarizare în sistemul bugetar este stabilită pentru miercuri, la ora 12.00.

Reprezentanţii sindicatelor care au participat la întâlnirea de vineri, de la Ministerul Muncii au susţinut că discuţiile privind elaborarea legii unice de salarizare nu au evoluat din cauza unor ministere care "tratează cu indiferenţă" această problemă. Vicepreşedintele "Sed Lex", Răzvan Bordeianu, a precizat că Ministerul Justiţiei, Ministerul Administraţiei şi Internelor, dar şi Ministerul Apărării Naţionale încă nu au prezentat nomenclatoarele funcţiilor, motiv pentru care nu se poate face reaşezarea funcţiilor.

Cu toate acestea, scretarul de stat din Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, a considerat că s-au făcut paşi importanţi, precizând că ministerele care nu şi-au exprimat până acum punctul de vedere au participat la discuţie şi şi-au luat angajamentul că vor face acest lucru până la finalizarea etapei de consultare cu partenerii sociali.

Liderul "Cartel Alfa" Bogdan Hossu a declarat, vineri, că dacă Guvernul vrea să respecte termenul limită la care s-a angajat la negocierile cu FMI privind legea salarizării unice, singura formă ca această lege să iasă din Parlament în timp util este asumarea răspunderii Guvernului.

Guvernul s-a angajat în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional să finalizeze legea salarizării unice până la 1 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici