Sindicatele din penitenciare, acuzaţii grave: Peste o mie de deţinuţi au intrat sau reintrat în închisori în ultimele două luni, după aplicarea recursului compensatoriu. Cine răspunde!?

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) transmite că legea recursului compensatoriu este de fapt „o graţiere mascată” , precizând că peste o mie din cei eliberaţi din penitenciare în ultimele două luni s-au întors sau au intrat după gratii.

2251 afișări
Imaginea articolului Sindicatele din penitenciare, acuzaţii grave: Peste o mie de deţinuţi au intrat sau reintrat în închisori în ultimele două luni, după aplicarea recursului compensatoriu. Cine răspunde!?

Federaţia Sindicatelor din Penitenciare: Peste o mie de deţinuţi au intrat sau reintrat în închisori în ultimele două luni

Sindicaliştii arată, într-un comunicat de presă, că, potrivit site-ului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, numărul deţinuţilor din penitenciare a scăzut în ultimele două luni de la 25.798, câţi erau în 19 octombrie 2017, la 23.693, la data de 19 decembrie 2017. Sunt, aşadar, cu 2.105 mai puţini deţinuţi în penitenciare, spune Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Potrivit cifrelor comunicate luni de ANP, 833 de deţinuţi s-au liberat la termen, 2.297 de alţi beneficiari ai acestei legi au fost liberaţi condiţionat. În total, 3.130 de beneficiari ai recursului compensatoriu, mai precizează FSANP.

„Ceea ce înseamnă că 1.025 deţinuţi au intrat sau reintrat în această perioadă în penitenciare, peste 60% dintre aceştia fiind recidivişti sau cu antecedente penale. Toţi vor primi în continuare acest beneficiu de 5 zile considerate ca executate la 30 de zile de detenţie. O întrebare se impune: Conteaza pentru ministrul Justiţiei şi coaliţia de guvernare pe care o reprezintă câte victime au făcut cei 2.105 de noi deţinuţi? Estimăm că vor fi peste 5.000 de beneficiari ai recursului compensatoriu care se reîntorc în penitenciare în primele 12 luni de aplicare. Cine răspunde?!”, arată Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici