Sindicatele feroviare, de acord cu restructurarea, dar să nu vizeze personalul de execuţie

Preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Voicu Sala, a declarat, marţi, că sindicaliştii ar fi de acord cu o restructurare a Companiei de Căi Ferate aşa cum a propus premierul Tăriceanu, dar cer ca aceasta să nu fie făcută la nivelul personalului de execuţie, unde deja există un deficit.

2 afișări
Imaginea articolului Sindicatele feroviare, de acord cu restructurarea, dar să nu vizeze personalul de execuţie

Preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Voicu Sala

Voicu Sala a adăugat că sindicatele din transportul feroviar aşteaptă din partea Guvernului un plan de restructurare a Companiei Naţionale de Căi Ferate.

"Personalul din administraţie şi din conducere s-a majorat substanţial în ultimul timp şi credem noi că aici ar putea interveni o restructurare, dar propunerea în acest sens trebuie să vină de la Ministerul Transporturilor", a spus liderul sindical.

Totodată, sindicaliştii mai cer o întâlnire cu miniştrii Munci, Finanţelor şi Transporturilor, pentru a discuta despre restructurarea din companie şi reforma din transportul feroviar.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că în Compania Naţională de Căi Ferate se înregistrează pierderi şi aceasta funcţionează "din greu" pe bază de subvenţii, iar o majorare salarială la nivelul solicitat de către liderii sindicatelor feroviare este greu de acceptat fără o restructurare a companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici