Sindicatul Europol: Poliţia Română operează spălătorii auto ilegale

Sindicaliştii de la Europol acuză Poliţia Română că operează spălătorii auto ilegale. Este vorba despre spaţiile improvizate în care poliţiştii spală maşinile de serviciu.

5544 afișări
Imaginea articolului Sindicatul Europol: Poliţia Română operează spălătorii auto ilegale

Sindicatul Europol: Poliţia Română operează spălătorii auto ilegale

Potrivit reprezentanţilor Sindicatului Poliţiştilor Europeni Europol, la finalul anului 2021, mai mulţi poliţişti au fost apostrofaţi de şefii lor pentru că au circulat cu autospecialele de poliţie murdare la exterior. Sindicaliştii mai spun că poliţiştii au fost ameninţaţi cu sancţiuni disciplinare dacă nu vor avea autospecialele curate, atât la interior, cât şi la exterior.

Cei de la sindicat au solicitat în mod oficial să afle ce demersuri a făcut Poliţia pentru a rezolva problema.

„Ştiam din capul locului faptul că instituţia nu a alocat niciun leu pentru curăţarea şi igienizarea autospecialelor iar această cheltuială a fost ”transferată” poliţiştilor care trebuie fie să plătească din banii lor aceste servicii, fie să profite de bunăvoinţa unor patroni de spălătorii auto. Răspunsul primit la solicitarea noastră nu ne-a surprins deloc si anume: nicio unitate din ţară nu are alocate fonduri bugetare pentru spălatul şi igienizatul autospecialelor, nicio unitate de poliţie din ţară nu are încheiat vreun contract cu operatori privaţi de specialitate pentru furnizarea acestui serviciu”, au anunţat reprezentanţii Europol.

Sindicaliştii mai spun că poliţiştii sunt obligaţi să folosească spaţii improvizate pentru a curăţa maşinile de serviciu.

„Elementul surpriză a venit prin admiterea faptului că unităţile de poliţie operează spălătorii auto improvizate, care funcţionează în spaţii improprii, cu instalaţii electrice artizanale nedestinate utilizării în condiţii de umezeală, care nu dispun de instalaţiile necesare pentru decantarea substanţelor toxice care intră în compoziţia detergenţilor folosiţi pentru spălarea autospecialelor şi care evident, nu deţin nici autorizaţie de mediu în acest sens”, au precizat cei de la Europol.

Sindicaliştii susţin că poliţiştii nu au fost instruiţi cu privire la modul de operare a echipamentelor electrice din „spălătoriile improvizate” şi că mediul este poluat prin spălarea a sute de autospeciale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici