Singura mocăniţă din Hunedoara a fost repusă în circulaţie în scop turistic

Singura mocăniţă din judeţul Hunedoara a fost repusă în circulaţie, între Crişcior şi Brad, în scop turistic, începând de joi, preţul unui bilet pentru călătoria de 7 kilometri pe cale îngustă fiind de 20 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1828 afișări
Imaginea articolului Singura mocăniţă din Hunedoara a fost repusă în circulaţie în scop turistic

Singura mocăniţă din Hunedoara a fost repusă în circulaţie în scop turistic

Locomotiva cu abur circulă pe singurul tronson de cale îngustă folosit în scop turistic din judeţul Hunedoara, între oraşul Brad şi localitatea Crişcior, lungimea traseului fiind de aproximativ şapte kilometri.

Vagoanele trase de o locomotivă cu abur vor circula pe acest tronson în perioada 6 iulie – 8 septembrie, de două ori pe săptămână.

“Între Crişcior — Brad (7 km) se circulă în fiecare joi şi vineri, între 06.07 — 08.09.2017, cu plecări din Crişcior la orele 13.00 şi 15.00, din Brad din faţa Gării CFR la orele 14.00 şi 16.00. Capacitatea trenului este de 130 de locuri. Pe lângă plimbarea cu Mocăniţa, se mai poate vizita Atelierul de locomotive în Crişcior, Muzeul Aurului din Brad şi turiştii care vin joi la plimbare mai pot vizita şi piaţa din Brad situată chiar pe lângă traseul pe care circulă Mocăniţa”, transmite Asociaţia pentru Păstrarea Liniilor Înguste, prin intermediul unui comunicat de presă.

Georg Hocevar, preşedintele asociaţiei, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că în prima zi din această vară în care locomotiva cu abur a fost repusă în circulaţie s-au plimbat 20 de turişti.

“Mocăniţa circulă doar vara pentru că în această perioadă se strâng mai mulţi turişti. Anul trecut, în jur de 1.900 de persoane au călătorit cu mocăniţa pe tronsonul Crişcior-Brad. Linia Brad-Crişcior a fost construită în 1907 şi este încă funcţională, doar în perioada 1998 – 2001 nu s-a circulat deloc”, a afirmat Georg Hocevar.

Preţul unui bilet pentru plimbarea dus — întors este de 20 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici