Sinistraţii din Tecuci susţin că nu au primit nici până acum apă sau alimente de la Guvern

Ajutoarele trimise deja de Guvern întârzie să fie distribuite în unele zone sinistrate din Tecuci, locuitorii de pe mai multe străzi afirmând că nu au primit nici până sâmbătă după-amiază apă sau alimente din partea administraţiei.

2 afișări
Imaginea articolului Sinistraţii din  Tecuci susţin că nu au primit nici până acum apă sau alimente de la Guvern

Sinistraţii din Tecuci susţin că nu au primit nici până acum apă sau alimente de la Guvern

În timp ce o parte a partidelor politice şi-au început pelerinajul cu ajutoare în zonele sinistrate, sprijinul guvernamental întârzie să ajungă în multe zone din municipiul Tecuci.

Locuitorii de pe străzile Plutonier Bugdan, Ghica Vodă, Fundătura Podului sau cei care locuiesc în perimetrul Şcolii Generale nr. 6, zone puternic lovite de viitură, susţin că singurul sprijin primit până sâmbătă după-amiază a fost din partea unor formaţiuni politice.

În continuare, nu-şi făcuseră simţită prezenţa maşinile primăriei sau ale forţelor de intervenţie, care ar fi trebuit să distribuie apă minerală şi pachete cu alimente din ajutoarele guvernamentale trimise în urmă cu două zile.

În cursul dimineţii, primarul Tecuci-ului susţinea că a trimis în zonele sinistrate 1200 de pachete cu alimente şi apă, ce urmau să fie împărţite de şase echipe, două din partea municipalităţii, trei ale jandarmilor şi una a poliţiei. Primarul Eduard Finkelstain declara că ritmul lent de distribuire este cauzat de numărul mare de străzi afectate, 137 şi faptului că ajutoarele au fost oferite mai întâi în zonele sărace ale municipiului.

Conform informaţiilor furnizate sâmbătă de către Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi, ajutoarele trimise în judeţul Galaţi de Guvern au fost distribuite către primăriille tuturor localităţilor afectate.

Sinistraţii din municipiul Tecuci şi cele 11 comune din nord-vestul judeţului, lovite de ploile torenţiale căzute în cursul acestei săptămâni, au primit până sâmbătă 16.700 litri de apă minerală, 2.929 kg zahăr, 4.000 litri ulei, 8.000 conserve din carne şi 3.500 cutii de pate din ficat.

Restul ajutoarelor alocate de Guvern judeţului Galaţi sunt în curs de distribuire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici