Sistem modern de irigaţii în Parcul Carol din Capitală

Parcul Carol I, cu o vechime de peste un secol, va beneficia de un sistem modern de irigaţii, necesar pentru întreţinerea spaţiilor verzi, a spus, marţi, primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

285 afișări
Imaginea articolului Sistem modern de irigaţii în Parcul Carol din Capitală

Sursa foto: Nicuşor Dan/Facebook

Primarul general a spus că a semnat certificatul de urbanism necesar proiectului realizării sistemului de irigaţii pentru Parcul Carol, un parc ce are o vechime de peste un secol.

„A elaborat studiu de fezabilitate şi avem aprobată tema de proiectare. Următorii paşi procedurali sunt obţinerea tuturor avizelor tehnice necesare şi emiterea autorizaţiei de construire, după care vom putea începe execuţia lucrărilor propriu-zise”, a spus primarul Nicuşor Dan.

Durata estimată a proiectului, prin care se intenţionează asigurarea necesarului de apă pentru flora existentă şi a confortului specific culturilor de plante, este de 6 luni.

Parcul Carol I are 45 de hectare şi a fost proiectat de arhitectul peisagist elveţian Eduard Redont, fiind inaugurat în 1906, cu ocazia sărbătoririi a 40 de ani de domnie a regelui Carol I.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici