SITUAŢIA ÎN ŢARĂ: Circulaţie BLOCATĂ în continuare pe mai multe drumuri naţionale. Traficul va fi deschis marţi pe autostrăzile A2 şi A3 - INFORMAŢII ÎN TIMP REAL

Circulaţia rutieră continuă să fie blocată, luni dimineaţă, din cauza zăpezii, pe tronsoane ale autostrăzilor A2 Bucureşti – Feteşti şi A3 Bucureşti – Ploieşti, precum şi pe zeci de drumuri naţionale, în timp ce traficul pe autostrada Bucureşti-Piteşti a fost redeschis.

7174 afișări
Imaginea articolului SITUAŢIA ÎN ŢARĂ: Circulaţie BLOCATĂ în continuare pe mai multe drumuri naţionale. Traficul va fi deschis marţi pe autostrăzile A2 şi A3 - INFORMAŢII ÎN TIMP REAL

SITUAŢIA ÎN ŢARĂ: Circulaţie BLOCATĂ în continuare pe A2 şi A3 şi pe 24 de drumuri naţionale. Traficul pe autostrada Bucureşti-Piteşti, REDESCHIS (Imagine: Ciprian Sterian/ Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE 22:40 - Trafic întrerupt, din cauza vremii, pe tronsoane din A2, A3 şi 14 drumuri naţionale

Traficul rutier este întrerupt luni seară, din cauza vremii, pe tronsoane din A2, A3 şi 14 drumuri naţionale, majoritatea din sud-est, informează Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Astfel, conform datelor centralizate la 21.45, nu se circulă pe A2 Bucureşti - Feteşti şi A3 Centura Bucureşti - Ploieşti.

Circulaţia este, de asemenea, întreruptă pe DN 21A Bărăganu (judeţul Constanţa) - Ţăndărei (judeţul Ialomiţa), DN 22 tronsoanele Râmnicu Sărat (judeţul Buzău) - Brăila, Smârdan - Garvăn şi Caugagia (judeţul Tulcea) - Ovidiu (judeţul Constanţa) şi DN 22A Hârşova (judeţul Constanţa) - Ciucurova (judeţul Tulcea) - Cataloi (judeţul Tulcea).

Potrivit InfoTrafic, nu se circulă nici pe DN2B Buzău - Vizireni, DN 22D Măcin - Atmagea (judeţul Tulcea), DN 22E Garvăn - I.C. Brătianu (judeţul Tulcea), DN 22F Horia - Nalbant (judeţul Tulcea), DN 23A Focşani - Gologanu - Ciorăşti (judeţul Vrancea), DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti (judeţul Vrancea), DN 24D Bălăbăneşti - Tuluceşti (judeţul Galaţi), DN 2C Costeşti (judeţul Buzău) - Padina - Slobozia (judeţul Ialomiţa), DN 2N Bogza - Dumbrăveni - Jitia (judeţul Vrancea), DN 3 Lehliu Gară - Călăraşi şi DN 3B Feteşti - Chirana (judeţul Ialomiţa).

UPDATE 22:25 - Şova anunţă că traficul va fi deschis marţi dimineaţa pe autostrăzile A2 şi A3

Traficul va fi deschis marţi dimineaţa pe autostrăzile A2 Bucureşti - Feteşti şi A3 Bucureşti - Ploieşti, a anunţat ministrul delegat pentru Infrastructură, Dan Şova, care a adăugat că este mulţumit de activitatea CNADNR în operaţiunile de deszăpezire.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) se află în subordinea ministrului Şova.

Potrivit informaţiilor transmise anterior de Centrul Infotrafic din Poliţia Română, circulaţia rutieră este întreruptă, din cauza zăpezii şi a viscolului, printre altele, pe tronsonul Bucureşti - Feteşti al autostrăzii A2 şi pe A3.

UPDATE 21:32 - Numărul localităţilor vrâncene izolate a scăzut. Opt drumuri, din care patru naţionale, rămân închise

Numărul localităţilor vrâncene izolate a scăzut, în ultimele ore, de la 37 la 26, iar autorităţile speră ca situaţia să se îmbunătăţească în orele următoare, opt drumuri, din care patru naţionale, rămânând încă închise.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, Cristina Duţă, dacă la ora 16.00 erau izolate 37 de sate din nouă comune, la orele serii, numărul localităţilor izolate scăzuse la 26 de sate din opt unităţi administrative.

Pe de altă parte, în Vrancea se menţin închise opt drumuri, dintre care patru naţionale şi patru judeţene, astfel: DN 2 N Bogza - Dumbrăveni - Jitia intre KM 8+000-53+000, DN 23 B Ciorăşti - Măicăneşti intre KM 0+000-15+970, DN 23A - Focşani - Gologanu - Ciorăşti KM 0 +14+000-23+000, DN 23 - Focşani - limita cu judeţul Brăila KM 1+000- 41+000, DJ 202 E Sihlea - limită judeţul Buzău, DJ 202F Băleşti - Mihălceni, DJ 204 B Măicăneşti- Tătăranu şi DJ 205 H Domneşti - Păuneşti.

Pentru ca utilajele să-şi poată continua intervenţiile şi în zilele următoare o cantitate importantă de combustibil a fost alocată judeţului Vrancei de la rezervele statului.

"40 tone motorină care au fost alocate de la Agenţia Naţională a Rezervelor Statului la solicitarea Prefectului Judeţului Vrancea vor fi transportate în perioada următoare. Cantitatea de combustibil a fost repartizată în cadrul unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru unităţile administrativ teritoriale din judeţ afectate de manifestările fenomenelor meteo extreme din ultimele zile", a declarat, luni, Duţă.

Conform sursei citate, începând de marţi, forţe din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi MApN vor interveni în sprijinul cetăţenilor aflaţi în situaţii dificile din cauza zăpezii. Pompieri, poliţişti, jandarmi şi militari MApN vor sprijini populaţia vulnerabilă, cu precădere persoane vârstnice sau bolnave, prin facilitarea accesului în gospodării către sursele de apă şi locurile unde au depozitate lemnele.

UPDATE 21:10 Traficul pe DN2 Urziceni - Buzău - Râmnicu Sărat, deschis circulaţiei pentru maşini până la 3,5 tone

Traficul pe DN2 E85 Urziceni - Buzău - Râmnicu Sărat a fost deschis circulaţiei la ora 18.00, în primă fază pentru maşini cu greutatea de până la 3,5 tone, urmând ca în scurt timp să fie deschis pentru toate tipurile de transport, a anunţat vicepremierul Liviu Dragnea.

El a arătat, totodată, că pentru legătura Bucureşti -,Constanţa există două căi de transport deschise traficului, de luni de la prânz, respectiv DN2A Bucureşti -Urziceni - Slobozia - Constanţa şi Bucureşti - Drajna - Feteşti - Constanţa.

De asemenea, potrivit lui Dragnea, a fost deschis circulaţiei şi drumul Ploieşti - Mizil - Buzău pentru maşini cu greutatea de până la 7,5 tone, iar în următoarea oră va fi deschis traficului pentru toate tipurile de transport.

Au fost deschise şi DN 23 Focşani - Brăila, precum şi rutele Ploieşti - Urziceni, Călăraşi - Drajna - Brăila şi Buzău - Brăila, tot pentru transport de până la 3,5 tone.

Judeţul Buzău, nordul judeţului Brăila şi sudul judeţului Vrancea s-au aflat, de duminică, de la ora 15.00 şi până duminică, la ora 21.00, sub cod rosu de viscol.

UPDATE 18:48 - Brăila: Circulaţia pe DN 21, DN 2 B şi DN 22 B, reluată; DN 22 şi DN 23, încă închise

Circulaţia pe DN 21, DN 2 B şi DN 22 B în judeţul Brăila a fost reluată luni după-amiază, iar la ora transmiterii acestei ştiri drumarii acţionează pentru îndepărtarea zăpezii de pe DN 22 şi DN 23, care sunt încă închise, patru comune fiind izolate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, Ştefan Stoian, luni după-amiază, traficul pe DN 21, DN 2 B şi DN 22 B a fost deschis, în prezent circulându-se îngreunat.

Conform sursei citate, în judeţul Brăila sunt izolate în continuare localităţile Berteştii de Jos, cu satele aparţinătoare Berteştii de Sus, Gura Călmăţui, Spiru Haret, Bordei Verde cu satele aparţinătoare Constantin Gabrielescu şi Lişcoteanca, Siliştea cu satele aparţinătoare Muchea, Cotu Lung, Cotu Mihalea, Vameşu, şi Racoviţa cu satele aparţinătoare Corbeni şi Custura, dar şi satele Deduleşti şi Esna.

Cursele cu bacul peste Dunăre, spre judeţul Tulcea şi spre Insula Mare a Brăilei, care fusese restricţionate duminică, au fost reluate luni.

Potrivit acestuia, cursurile vor fi suspendate, marţi, în instituţiile de învăţământ din mediul rural, precum şi în localităţile Ianca, Făurei şi Însurăţei.

În judeţul Brăila sunt aşteptate 24 de utilaje de deszăpezire, repartizate de CNADNR, nouă urmând să acţioneze pe drumurile naţionale şi 15 pe drumurile judeţene.

UPDATE 18:15 Buzău: DN 2, deschis doar pentru cazurile de urgenţă şi autoturismele blocate pe drum

Circulaţia pe DN2 (E 85), închisă sâmbătă la prânz din cauza viscolului, a fost reluată, luni după-amiază, în judeţul Buzău, pentru cazurile de urgenţă şi pentru autovehiculele cu greutatea de până în 3,5 tone care erau oprite pe drum de mai mult timp, în Vrancea drumul fiind deschis fără restricţii

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Marius Sârbescu, circulaţia pe DN2 (E85) a fost reluată luni după-amiază, asigurându-se accesul pentru cazurilor de urgenţă şi autovehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 3,5 tone, care se aflau în filtre de mai mult timp. Maşinilor le este permis să plece în coloană, câte 15-20, cu antemergător, în mod controlat şi alternativ.

Şi în judeţul Vrancea, circulaţia a fost reluată pe DN 2 (E 85), fără a exista restricţii.

În judeţul Buzău, la ora transmiterii acestei ştiri sunt încă izolate oraşele Buzău şi Râmnicu Sărat, Pogoanele, dar şi 55 de comune cu satele arondate, în timp ce cinci localităţi sunt nealimentate cu energie electrică.

De asemenea, 24 de drumuri judeţene sunt în continuare blocate de nămeţi, iar unul este închis preventiv de autorităţi. Totodată, drumurile naţionale DN 1 B Buzău-Ploieşti, DN 2 B Buzău-Brăila, DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila, DN 2 C Buzău-Slobozia rămân închise. Pe DN 10 Buzău-Braşov se circulă, însă li se permite accesul doar maşinilor cu masa sub 7, 5 tone.

Între timp, în judeţul Buzău continuă misiunile de salvare a oamenilor. O autospecială cu şenile din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău s-a deplasat, luni, în comuna Vadu-Paşii pentru preluarea unui pacient cu fractură la un picior. Apoi, o autospecială cu şenile împreună cu o autospecială pentru primă intervenţie şi comandă dislocată de la ISU Mureş, cu lucrători din cadrul Electrica, a mers în localitatea Voetin pentru remedierea unor avarii la staţia de pompare care asigură alimentarea cu apă a municipiului Râmnicu Sărat. De asemenea, efective din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, respectiv 98 de cadre cu 9 autovehicule acţionează la Râmnicu Sărat pentru deblocarea căilor de acces.

Două cazuri medicale s au înregistrat şi în localitatea C A Rosetti, de unde un echipaj al Serviciului Rutier care acţiona pe DN 2B a preluat o fată în vârstă de 8 ani, diagnosticată cu apendicită acută şi un băiat în vârstă de 5 ani, diagnosticat cu laringită, cu febră de peste 38 de grade. Cei doi copii, însoţiţi de asistenta de la cabinetul medical din comună, mama unuia dintre ei şi o farmacistă, au fost transportaţi cu autospeciala de poliţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

UPDATE 15:40 Autostrăzile A2,A3 şi 18 drumuri naţionale sunt închise, pe alte 15 este restricţionat traficul greu

Traficul rutier este în continuare închis pe autostrăzile A2 Bucureşti - Feteşti şi A3 Bucureşti - Ploieşti, precum şi pe 18 drumuri naţionale din şapte judeţe, iar pe alte 15 drumuri sunt restricţii pentru traficul greu, informează, luni, Centrul Infotrafic.

Potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română, circulaţia rutieră este întreruptă, din cauza zăpezii şi a viscolului, pe tronsonul Bucureşti - Feteşti al autostrăzii A2 şi pe A3, precum şi pe DN 1B Mizil (judeţul Prahova) - Buzău, DN 1D Urziceni- Jilavele(judeţul Ialomiţa), DN 2 Urziceni (judeţul Ialomiţa) - Focşani (judeţul Vrancea)şi DN 21A Bărăganu (judeţul Constanţa) - Ţăndărei (judeţul Ialomiţa).

Pe DN 22 sunt închise tronsoanele Râmnicu Sărat (judeţul Buzău) - Brăila, Smârdan - Garvăn şi Gaugagia (judeţul Tulcea) - Ovidiu (judeţul Constanţa).

De asemenea, sunt închise DN 22A Hârşova (judeţul Constanţa) - Ciucurova (judeţul Tulcea) - Cataloi (judeţul Tulcea), DN 22D Măcin - Horia - Ciucurova (judeţul Tulcea), DN 22E Garvăn - I.C. Brătianu (judeţul Tulcea), DN 22F Horia - Nalbant (judeţul Tulcea), DN 23 Focşani - Măicăneşti (judeţul Vrancea) - Brăila, DN 23A Focşani - Gologanu - Ciorăşti (judeţul Vrancea), DN 23B Dumbrăveni - Bogza (judeţul Vrancea), DN 24D Vârlezi - Tuluceşti (judeţul Galaţi), DN 2C Costeşti (judeţul Buzău) - Padina - Slobozia (judeţul Ialomiţa), DN 2N Bogza - Dumbrăveni - Jitia (judeţul Vrancea), DN 3 Lehliu Gară - Călăraşi, DN3A Lehliu Gară - Drajna- Feteşti şi DN 3B Feteşti - Chirana (judeţul Ialomiţa).

Pe mai multe drumuri naţionale sunt restricţii pentru traficul greu, respectiv pe DN 1 Braşov - Ploieşti, DN 1B Ploieşti - Mizil, DN 2A Urziceni - Slobozia (Ialomiţa), DN 28A Paşcani - Moţca, DN 10 Buzău - Siriu (Buzău), DN 22 Mihai Viteazul - Ovidiu (Constanţa), DN 31 Olteniţa - Mănăstirea (judeţul Călăraşi), DN 4 Bucureşti - Olteniţa (Călăraşi), DN 41 Olteniţa (Călăraşi) - Daia (Giurgiu), DN 5 Centura Bucureşti - Giurgiu, DN 71 tronsonul Bâldana - Fieni, DN 72 Găeşti - Târgovişte - Moroieni (Dâmboviţa), DN 72A Târgovişte - Câmpulung (Dâmboviţa), DN 2RJitia - Vintileasca (judeţul Vrancea), DN Centura Bucureşti /Bragadiru - Jilava (Ilfov) pentru vehiculele de peste 7,5 tone şi pe tronsonul Fieni - Moroieni, limita cu judeţul Prahova, pentru maşinile de peste 3,5 tone.

Centrul Infotrafic a precizat că traficul feroviar este închis pe relaţiile Ploieşti Sud - Urziceni şi Bucureşti Sud - Olteniţa.

UPDATE 14:10 Circulaţia a fost deschisă pe DN 21 Slobozia-Călăraşi şi DN 31 Călăraşi-Mănăstirea

Circulaţia rutieră a fost redeschisă pe DN 21 Slobozia - Călăraşi şi DN 31 Călăraşi - Mănăstirea, iar pe DN 1A Ploieşti - Braşov a fost ridicată restricţia pentru maşinile de peste 7,5 tone, informează, luni, CNADNR.

Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), traficul rutier a fost redeschis pentru toate categoriile de vehicule pe DN 21 Slobozia - Călăraşi, şi pe DN 31 Călăraşi -Mănăstirea.

De asemenea, pe DN 1A Ploieşti - Braşov a fost ridicată restricţia pentru vehiculele de peste 7,5 tone, astfel că circulaţia rutieră este deschisă pentru toate categoriile de vehicule.

Circulaţia a fost redeschisă pentru maşinile cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone şi pe DN 2, pe tronsonul Buzău - Focşani, precum şi pe sectorul de drum DN 2 Bucureşti - Urziceni, potrivit CNADNR.

UPDATE 13:25 Două drumuri naţionale şi şapte judeţene din Constanţa, închise din cauza zăpezii

Două drumuri naţionale şi şapte judeţene din Constanţa sunt închise, luni, din cauza zăpezii, în timp ce manevrele în porturile maritime şi fluviale sunt în continuare sistate, la ora transmiterii acestei ştiri în judeţ ningând viscolit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit raportării făcute de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, la ora 12.00, traficul pe DN 22 Ovidiu - Mihai Viteazul - limita de judeţ şi DN 22 A Hârşova - Tulcea este închis, iar pe DN 2 A, DN 3, DN 38 şi DN 39 circulaţia este restricţionată pentru autovehiculele de peste 7,5 tone.

De asemenea, DJ 224 este închis între Băltăgeşti şi Crucea, DJ 223 este închis între Capidava şi Topalu, DJ 225 între Mireasa şi Runcu, DJ 226 B între Pantelimon şi DN 2A, DJ 226 între Năvodari şi Combinatul Chimic, DJ 222 între Peştera şi Medgidia şi DJ 223 între Cernavodă şi Hârşova.

Totodată, sunt închise DC 61 Siliştea - Seimeni - Cernavodă, DC 63 Siliştea - Ţepeş Vodă şi DC 86 Navodari - Sibioara şi DC 77 Cogealac - Fîntânele.

În prezent, pe celelalte drumuri naţionale, judeţene şi comunale din judeţ se circulă cu dificultate.

Totodată, din cauza condiţiilor meteorologice, toate porturile maritime şi fluviale din judeţ sunt în continuare închise, operaţiunile portuare fiind sistate încă din noaptea de vineri spre sâmbătă.

În ultimele 24 de ore, la numărul unic de urgenţă 112 au fost semnalate mai multe avarii la reţeaua de alimentare cu energie electrică, majoritatea dintre acestea fiind remediate. Astfel, conform raportului prezentat de ENEL, luni, la ora 12.00, existau avarii parţiale în localităţile Pecineaga, Tuzla, Darabani, Vama Veche, Gura Dobrogei, Viroaga şi Dunăreni.

Reprezentanţii Primăriei Mihail Kogălniceanu au anunţat că în localitate s-a remediat avaria la reţeaua de energie electrică, însă sunt probleme din punct de vedere al alimentării cu gaze.

Până la această oră, toate solicitările semnalate de cetăţeni prin numărul unic de urgenţă 112 au fost soluţionate şi nu sunt turisme blocate în zăpadă.

UPDATE 13:15 - Circulaţie redeschisă pe trei drumuri naţionale

Traficul a fost redeschis, luni, pe DN31 Mănăstirea - Călăraşi (judeţul Călăraşi), pe DN22A şi pe DN21 Călăraşi- Brăila, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, începând cu ora 12.10 au fost redeschise circulaţiei tronsoanele DN31Mănăstirea – Călăraşi(judeţul Călăraşi) şi DN21 Călăraşi- Brăila.

De asemenea, începând cu ora 12.20 s-a redeschis circulaţia şi pe DN22A, tronsonul Urziceni - Slobozia.

Conform Infotrafic, pe aceste drumuri se circulă dificil, iar traficul greu (pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) rămâne restricţionat.

Totodată, pe DN1A Ploieşti - Vălenii de Munte - Cheia - Săcele - Braşov a fost ridicată restricţia impusă autovehiculelor grele.

UPDATE 11:15 - Peste 60 de TIR-uri intrate în ţară din Republica Moldova, oprite în Vama Albiţa, multe de 24 de ore

Potrivit autorităţilor de frontieră vasluiene, 40 de autotrenuri sunt staţionate, luni, în Vama Albiţa, majoritatea de mai bine de 24 de ore, iar alte peste 20 se află la control pe sensul de intrare în ţară dinspre Republica Moldova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şoferii TIR-urilor oprite în cel mai mare punct de trecere a frontierei de pe graniţa de est a României au ca destinaţie localităţi din sudul ţării, acolo unde drumurile sunt blocate din cauza zăpezii.

"Este alegerea şoferilor de a rămâne în terminalul punctului de trecere a frontierei până la deblocarea traficului rutier în judeţele din sudul Moldovei, în condiţiile în care pe şoselele din Vaslui se poate circula până la ieşirea din judeţ spre Galaţi. Şoferii ştiau care sunt problemele din trafic atunci când au plecat la drum şi sunt pregătiţi cu provizii. Oricum, Poliţia de Frontieră le asigură pe durata staţionării ceai cald, mai ales că unii sunt în aşteptare în terminal de peste 24 de ore", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, Nelu Zaharia.

Pe lângă autotrenurile staţionate în Vama Albiţa, alte 40 de TIR-uri sunt blocate la ieşirea din municipiul Bârlad spre Tecuci.

UPDATE 09:40 - Circulaţia a fost redeschisă pe DN 22B Dig Brăila-Galaţi şi pe DN 2B Brăila-Şindreni-Galaţi

Potrivit datelor primite de Centrul Infotrafic de la structurile teritoriale de poliţie, luni, de la ora 09.00, a fost redeschis circulaţiei tronsonul DN 22B cuprins între localităţile Dig Brăila şi Galaţi.

De asemenea, traficul a fost redeschis, de la ora 09.10, pe tronsonul DN 2B cuprins între localităţile Brăila - Şindreni - Galaţi. Pe DN 2B se circulă dificil, în condiţii de iarnă, traficul pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone rămânând restricţionat.

Pe DN 7, restricţia de trafic pentru vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost ridicată luni dimineaţă, circulaţia rutieră fiind deschisă pentru toate categoriile de vehicule. Restricţia rămâne în vigoare pentru sectorul de drum DN 7 Piteşti - Găeşti - Bucureşti, potrivit CNADNR.

UPDATE 09:30 - Galaţi: 19 drumuri blocate în continuare de zăpadă, 30 de localităţi fiind izolate

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, luni dimineaţă în judeţul Galaţi sunt blocate şase drumuri naţionale: DN 24D, între km. 84 - 911 şi 38 - 700, aici având acces doar autospecialele de intervenţie, DN 25A, între localitatea Lungoci şi limita cu judeţul Vrancea, DN 25, pe sectorul Tecuci – Şendreni, DN 22B, închis la limita judeţului Galaţi cu judeţul Brăila, DN 2B, închis la limita judeţului Galaţi cu judeţul Brăila şi DN 24, închis la limita judeţului Galaţi cu judeţul Vrancea.

De asemenea, sunt blocate şi 13 drumuri judeţene: DJ 251 Tecuci - Matca - Valea Mărului, DJ 251G Valea Mărului - Corni, DJ 251C Valea Mărului - Smulţi, DJ 251B Corod - Cerţeşti, DJ 240A Ghidigeni - Cârlomăneşti, DJ 240 Ţigăneşti - Negrileşti, DJ 251A Matca - Corod, DJ 251H Corod - Valea Mărului, DJ 252  Barcea - Movileni - Furceni şi Nicoreşti - Buciumeni, DJ 252H Tecuci -  Furceni, DJ 252I Nicoreşti - Poiana - Vişina, DJ 252G E581 - Ţepu, DJ 253 Cudalbi - Umbrăreşti. Totodată, se circulă cu dificultate pe DJ 251F, între Drăguşeni şi Smulţi, pe DJ 254, între localităţile Iveşti, Călmăţui şi Griviţa, pe DJ 255, între Cuca şi Rediu şi pe DJ 204N, între Nămoloasa şi Năneşti.

Conform sursei citate, luni dimineaţă sunt izolate 30 de localităţi: Cerţeşti, Smulţi, Cuca, Corni, Măcişeni, Cotoroaia, Cârlomăneşti , Bălăşeşti, Băleni, Brăhăşeşti, Buciumeni, Cavadineşti (satele Vădeni şi Găneşti), Crod, Fundeni (sat Lungoci), Ghidigeni, Gohor, Griviţa, Jorăşti, Matca, Nămoloasa, Nicoreşti, Negrileşti, Priponeşti, Rediu, Schela, Scânteieşti, Vârlezi.

Buzău: Intervenţie pentru preluarea unei gravide dintr-o localitate izolată

O ambulanţă şi un autovehicul cu şenile încearcă să ajungă, luni dimineaţă, în localitatea buzoiană Ţinteşti, izolată din cauza zăpezii, pentru a prelua şi transporta la spital o tânără de 20 de ani care trebuie să nască, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Vasile Prahoveanu, intervenţia a început în jurul orei 03.40, în urma unui apel la 112 prin care era solicitat sprijin medical de urgenţă pentru o tânără de 20 de ani care trebuie să nască.

Intervenţia se desfăşoară extrem de dificil din cauza drumurilor blocate de zăpadă şi a vântului puternic.

Potrivit ultimului bilanţ al Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, în judeţ, care s-a aflat duminică sub cod roşu de viscol şi ninsori, sunt afectate 55 de comune, dar şi oraşele Buzău, Râmnicu Sărat şi Pogoanele.

Luni dimineaţă, în judeţul Buzău, sunt nealimentate cu energie electrică opt localităţi.

În ceea ce priveşte circulaţia rutieră în judeţ, traficul continuă să fie închis, din cauza zăpezii, pe cinci drumuri naţionale, în timp ce pe DN 10 Buzău-Braşov sunt impuse restricţii maşinilor mai grele de 7, 5 tone. De asemenea, sunt blocate 21 de drumuri judeţene, în unele zone nămeţii ajungând şi la doi metri înălţime.

Circulaţie BLOCATĂ în continuare pe A2 şi A3 şi pe 24 de drumuri naţionale. Traficul pe autostrada Bucureşti-Piteşti, redeschis

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, luni dimineaţă traficul rutier este întrerupt, din cauza zăpezii şi a viscolului, pe tronsoanele a două autostrăzi şi a 24 drumuri naţionale

Astfel, circulaţia continuă să fie blocată pe A2 Bucureşti – Feteşti, A3 Bucureşti - Ploieşti, DN 1B Mizil (judeţul Prahova) – Buzău, DN 1D Albeşti (judeţul Prahova) – Urziceni (judeţul Ialomiţa), DN 2 Afumaţi (judeţul Ilfov) – Focşani (judeţul Vrancea), DN 21 tronsoanele Călăraşi – Slobozia (Ialomiţa) şi Brăila – Bărăganul, DN 21A Bărăganu (judeţul Constanţa) – Ţăndărei (judeţul Ialomiţa), DN 22 tronsoanele Râmnicu Sărat (judeţul Buzău) – Brăila, Smârdan – Garvăn şi Gaugagia (judeţul Tulcea) – Ovidiu (judeţul Constanţa), DN 22A Hârşova (judeţul Constanţa) – Ciucurova (judeţul Tulcea) – Cataloi (judeţul Tulcea), DN 22B Dig Brăila – Galaţi, DN 22D Măcin – Horia – Ciucurova (judeţul Tulcea), DN 22E Garvăn – I.C. Brătianu (judeţul Tulcea), DN 22F Horia – Nalbant (judeţul Tulcea), DN 23 Focşani – Măicăneşti (judeţul Vrancea) – Brăila, DN 23A Focşani – Gologanu – Ciorăşti (judeţul Vrancea), DN 23B Dumbrăveni – Bogza (judeţul Vrancea), DN 24D Vârlezi – Tuluceşti (judeţul Galaţi), DN 2A Urziceni – Slobozia (judeţul Ialomiţa), DN 2B Buzău – Brăila – Galaţi, DN 2C Costeşti (judeţul Buzău) – Padina – Slobozia (judeţul Ialomiţa), DN 2N Bogza – Dumbrăveni – Jitia (judeţul Vrancea), DN 2R Jitia – Vintileasca (judeţul Vrancea), DN 3 Fundulea (judeţul Călăraşi) – Călăraşi, DN 31 Mănăstirea (judeţul Călăraşi) – Călăraşi, DN 3A Drajna (judeţul Călăraşi) – Feteşti (judeţul Ialomiţa),
DN 3B Feteşti – Chirana (judeţul Ialomiţa).

De asemenea, pe alte 16 drumuri naţionale importante sunt instituite restricţii privind masa totală maximă autorizată a vehiculelor rutiere, astfel: DN 1 Braşov – Ploieşti, peste 7,5 tone; DN 1A Braşov – Săcele – Cheia – Văleni de Munte – Ploieşti, peste 7,5 tone; DN 1B Ploieşti – Mizil, peste 7,5 tone; DN 2A Giurgeni (Ialomiţa) – Constanţa, peste 7,5 tone; DN 28A Paşcani – Moţca, peste 7,5 tone; DN 10 Buzău – Siriu (Buzău), peste 7,5 tone; DN 22 Mihai Viteazul – Ovidiu (Constanţa), peste 7,5 tone; DN 31 Olteniţa – Mănăstirea (judeţul Călăraşi), peste 7,5 tone;
DN 4 Bucureşti – Olteniţa (Călăraşi), peste 7,5 tone; DN 41 Olteniţa (Călăraşi) – Daia (Giurgiu), peste 7,5 tone; DN 5 Centura Bucureşti – Giurgiu, peste 7,5 tone; DN 71 tronsonul Bâldana – Fieni, peste 7,5 tone şi tronsonul Fieni – Moroieni – limita cu judeţul Prahova, peste 3,5 tone;
DN 72 Găeşti – Târgovişte – Moroieni (Dâmboviţa), peste 7,5 tone; DN 72A Târgovişte – Câmpulung (Dâmboviţa), peste 7,5 tone; DN Centura Bucureşti Bragadiru – Jilava (Ilfov), peste 7,5 tone.

În ceea ce priveşte traficul feroviar, relaţiile Ploieşti – Urziceni şi Bucureşti Sud – Olteniţa sunt închise, a mai precizat sursa citată.

De asemenea, porturile maritime rămân în continuare închise, atât pentru traficul maritim, cât şi pentru cel fluvial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici