Situaţie de-a râsu'- plânsu': Craiovenii au la dispoziţie o aplicaţie modernă pentru transport, dar aşteaptă autobuzul în ploaie

Regia Autonomă de Transport Craiova a lansat, marţi, o aplicaţie online cu ajutorul căreia călătorii îşi pot configura singuri traseul pe mijloacele de transport în comun. Autorităţile spun că e un pas spre a transforma Bănia într-un oraş smart, deşi călătorii stau în ploaie.

552 afișări

Cu un singur click, călătorii pot afla în cât timp ajunge autobuzul sau tramvaiul în staţie, care este cea mai scurtă rută către destinaţia dorită şi pot decide ce mijloc de transport în comun folosesc. Totodată, cu ajutorul aplicaţiei pot cumpără online bilete sau abonamente.

Autorităţile spun că astfel Craiova a făcut un pas spre a deveni un oraş smart, chiar dacă, deocamdată, călătorii aşteaptă autobuzul şi tramvaiul în ploaie.

„E un pas mare în transportul în comun din Craiova. Începem să ne modernizăm şi începem să ne modernizăm şi în acest sens al conceptului de smart-city, asta după ce am făcut şi facem în continuare paşi importanţi în dezvoltarea transportului în comun din Craiova. (…) Este adevărat că nu sunt adăposturi în staţii. Ieri a fost ultima zi de depunere a ofertelor pentru adăposturile staţiilor de tramvai. Tot săptămâna trecută s-a lansat, în SICAP, achiziţia pentru 28 adăposturi destinate staţiilor de autobuz. Cred că undeva la mijlocul lunii, 15-16, este termenul de depunere a ofertelor”, a declarat Sorin Manda, administratorul public al Craiovei.

Aplicaţia „Craiova Transport” este oferită gratuit de o firmă din Craiova şi este disponibilă în magazinele telefoanelor mobile.

„E utilă. Ştii la ce oră vine, nu stai în staţie, cum stăm acum, spre exemplu, că nu ştim la ce oră vine. E destul de utilă”, a declarat o craioveancă.

„Stăm mult în staţie, ce-i drept. E lume care circulă, mai ales dimineaţa, stăm ca peştii în tramvaie sau autobuze. Dacă o fi nevoie o s-o descărcăm”, a spus o altă femeie.

Potrivit autorităţilor, până la finalul anului 2019, în Craiova vor ajunge şi 25 de autobuze noi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
aplicaţie,
autobuz,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici