Slatina: 22 de copii de la o grădiniţă, internaţi cu toxiinfecţie

Un număr de 22 de copii cu vârste între trei şi cinci ani de la o grădiniţă din Slatina au fost internaţi, în ultimele 48 de ore, la Spitalul Judeţean Olt, cu toxiinfecţie alimentară.

3 afișări
Imaginea articolului Slatina: 22 de copii de la o grădiniţă, internaţi cu toxiinfecţie

Slatina: 22 de copii de la o grădiniţă, internaţi cu toxiinfecţie

Reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică Olt au prelevat probe din mâncarea consumată de copii şi adulţi, iar la începutul săptămânii viitoare urmează să primească rezultatul şi să stabilească cauza toxiinfecţiei alimentare.

Directorul Autorităţii de Sănătate Publică Olt, Dana Conea, a declarat, vineri, că, în ultimele 48 de ore la Spitalul Judeţean Slatina au fost internate 25 de persoane, dintre care 22 de copii şi trei adulţi.

"Toate aceste persoane sunt de la Căminul nr. 5 Slatina. Au mai fost trei cazuri care au fost tratate de medici la domiciliu. În data de 31 octombrie au fost recoltate primele probe din alimentaţia oferită la această instituţie. De asemenea, au mai fost recoltate 15 probe de salubritate. Încă nu se ştie cauza exactă a toxiinfecţiei alimentare. Asta se va stabili luni”, a declarat directorul ASP Olt.

Potrivit sursei citate, copiii şi adulţii au mâncat lapte praf cu cereale, ciorbă cu carne de pasăre, budincă de macaroane cu brânză şi prăjitură cu glazură de ciocolată.

Atât copiii, cât şi adulţii sunt internaţi la Spitalul Judeţean Slatina, unde sunt ţinuţi sub tratament. Medicii spun că sunt în afara oricărui pericol.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici