Video Slujbele de Înviere se mută în spaţiul online. Francisc Doboş: “Anul acesta, vine Lumina la noi” / Ce părere au enoriaşii

  • Anul acesta, Paştele nu va mai fi la fel. Vei sărbători Învierea acasă
  • Bisericile vor transmite slujba pe Facebook sau YouTube
  • Slujbele vor fi oficiate în fiecare biserică, dar fără enoriaşi
  • Preotul Francisc Doboş: “Anul acesta, vine Lumina la noi”
349 afișări

Anul acesta, Paştele nu va mai fi la fel. Nu vei putea merge la biserică să iei lumină în noaptea de Înviere. Dar asta nu înseamnă că sărbătoarea îşi pierde din însemnătate.

Preotul Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti: „Punem celebrarea învierii Domnului pe online. Fiecare credincios îşi cunoaşte propriul pastor, propriul paroh, fiecare va apela în această situaţie de pandemie la o situaţie de emergenţă, la o transmisiune online, fie pe reţele de socializare.

Noi nu adorăm un televizor, un computer sau o tabletă, nu ne închinăm în faţa niciunui obiect, dar acesta devine în această situaţie vehicul prin care putem avea această comuniune spirituală.”

 Enoriaşii au înţeles că nu mai pot merge să ia Lumina Sfântă. Vor urmări slujba online sau la televizor, deşi li se pare ciudată situaţia. „Adevărul e că era un moment în care simţeam lumina Învierii în case, acum, nu ştiu, o să fie ciudat.” Altcineva a spus că va urmări slujba: „O voi urmări, voi aprinde o lumânare, voi cânta Hristos a înviat şi ne vom ruga să fim scăpaţi de rău.”

„E mai bine pentru noi, pentru sănătatea noastră, şi trăim momentul de acasă, în familie, cel mai sigur.”

Există şi persoane care afirmă că nu cred că vor urmări slujba: „Mai mult mă duceam să iau lumină, dar acum, cu slujbă, fără slujbă, n-o să avem lumină, o să vedem.”

Catolicii vor sărbători Paştele duminică, iar ortodocşii – peste o săptămână.

Francisc Doboş: „Să-l primească pe Hristos, să nu meargă să-l ia, pentru că vine el la noi. Nu reuşim să mergem nou să luăm lumină, vine lumina la noi.”

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici