SMURD va avea două avioane-ambulanţă moderne Bombardier Learjet 75

Două avioane medicale moderne, Bombardier Learjet 75, vor intra în dotarea SMURD. Aeronavele vor avea dotare pentru transportul pacienţilor critici, respectiv câte un plămân artificial şi câte un incubator pentru bebeluşii aflaţi în stare critică.

401 afișări
Imaginea articolului SMURD va avea două avioane-ambulanţă moderne Bombardier Learjet 75

FOTO YouTube

Ambasada SUA la Bucureşti a anunţat că două avioane-ambulanţă vor extinde capacitatea de răspuns pentru situaţiile de urgenţă medicală din România.

„Fargo Jet şi Ministerul Afacerilor Interne au semnat azi (vineri - n.r.) un acord pentru achiziţionarea celor două avioane, dotate cu echipament personalizat pentru transportul în regim de urgenţă al pacienţilor şi al echipelor medicale”, potrivit paginii de Facebook a Ambasadei SUA la Bucureşti.

„Astăzi (vineri - n.r.), s-a semnat contractul pentru furnizarea a două avioane medicale moderne, Bombardier Learjet 75, către Inspectoratul General de Aviaţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru a fi utilizate în cadrul SMURD. Cele două avioane cu dotare pentru transportul pacienţilor critici (2 pacienţi simultan / avion) deţin o dotare medicală foarte avansată ce include şi un aparat ECMO (plămân artificial) pe fiecare avion. Fiecare dintre cele două avioane mai are în dotare şi câte un incubator pentru bebeluşi aflaţi în stare critică cu dotarea aferentă necesară îngrijirii nounăscutilor grav bolnavi”, transmite şeful DSU, Raed Arafat.

El precizează că suma alocată acestui proiect este de aproximativ 25 milioane Euro fără tva, fiind rambursabil un procent de 85% din această suma din fondurile europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici