Snapchat vrea să meditezi şi să scapi de anxietate

  • Snapchat bate palma cu aplicaţia de meditaţie Headspace şi creează Headspace Mini
  • Poţi medita chiar atunci când navighezi prin Snapchat şi vezi ce mai postează prietenii tăi
  • Social Media poate da sentimente de anxietate: ”Trebuie să fiu foarte atentă să fiu plăcută de ceilalţi” – Ana-Maria, user Snapchat
142 afișări

Snapchat este folosit de tineri cu vârste cuprinse între 13 şi 34 de ani, adică acea categorie care cade adesea victimă anxietăţii sau depresiei generate de social media. Headspace a gândit exerciţii speciale pentru utilizatorii Snapchat, astfel încât să simţi mai puţină presiune socială, dar şi să fii mai blând cu tine şi cu cei din spaţiul tău virtual.

Deşi Headspace nu va încasa venituri din colaborare, aceasta poate fi un canal de atragere a noi clienţi.

Ana-Maria, user Snapchat, spune că social media poate da sentimente de anxietate: „Trebuie să fiu foarte atentă să fiu plăcută de ceilalţi”.

„Simt aşa ca o mare responsabilitate legat de tot ceea ce postez pentru că trebuie să fiu foarte atentă să fiu plăcută de ceilalţi oameni. Uneori este mai mic numărul de vizualizări, alteori este mai mare şi atunci când este mai mic, mă întreb ce am făcut greşit”, mărturiseşte aceasta. 

Cum explică un specialalist acest fenomen?

„Îşi doresc să aibă şi ei sau să obţină anumite abilităţi pe care le observă la ceilalţi. Faptul că nu pot să arate prietenilor ceva special, care să atragă atenţia, îi determină să se devalorizeze şi să-şi minimalizeze calităţile şi potenţialul. Meditaţia este benefică şi ajută, însă se potriveşte mai puţin adolescenţilor şi tinerilor pentru că ei sunt, în general, atraşi de acţiune şi relaţionare. Însă, contează forma în care este prezentată meditaţia şi dacă adolescentul poate să fie captivat, va descoperi posibilitatea lui de deconectare”, a spus psihologul Karen Rosner. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici