Şofer urmărit în trafic în Capitală: a refuzat testarea şi a fost arestat

Un şofer care a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor rutieri a fost urmărit în trafic, în Capitală, iar la un moment dat a pierdut controlul volanului, lovind alte două maşini staţionate, a fost reţinut, apoi arestat, după ce a refuzat să fie testat pentru alcool sau droguri.

1309 afișări
Imaginea articolului Şofer urmărit în trafic în Capitală: a refuzat testarea şi a fost arestat

Şofer urmărit în trafic în Capitală: a refuzat testarea şi a fost arestat

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a municipiului Bucureşti - Brigada Rutieră au reţinut un bărbat, cercetat pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

În jurul orei 01:45, poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere i-au făcut şoferului semnal de oprire pe Şos. Mihai Bravu, la intersecţia cu Str. Vatra Luminoasă. Acesta nu a oprit la semnal, motiv pentru care poliţiştii au început urmărirea maşinii pe mai multe străzi.

În timpul deplasării, şoferul respectiv a avariat două autoturisme staţionate, precum şi propriul autoturism. Poliţiştii Brigăzii Rutiere au reuşit imobilizarea acestuia, iar la solicitarea de a se supune testării cu aparatele alcooltest, respectiv drugtest, bărbatul a refuzat.

Şoferul a fost dus la sediul Institutului Naţional Medicină Legală „Mina Minovici” în vederea prelevării de mostre biologice, însă aceasta a refuzat şi recoltarea probelor. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art.337 din Codul Penal, privind săvârşirea infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Şoferul a fost reţinut de către poliţiştii Brigăzii Rutiere şi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 cu propunere de arestare preventivă, ulterior Judecătoria Sectorului 4, dispunând măsura arestării preventive a acestuia pentru 30 de zile.

Numai în ultimele 24 de ore, pe raza municipiului Bucureşti, poliţiştii Brigazii Rutiere au constatat 5 infracţiuni pentru conducere sub influenţa substanţelor interzise, plus o infracţiune pentru deţinere de substanţe interzise şi 2 infracţiuni pentru conducere sub influenţa alcoolului. De asemenea, de la începutul anului 2023 şi până în prezent, la nivelul Brigăzii Rutiere au fost constatate circa 400 de infracţiuni de conducere sub influenţa substanţelor interzise, aproximativ 40 de infracţiuni pentru deţinere de substanţe psihoactive, precum şi circa 500 de infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici