Şoferul care a accidentat mortal o fetiţă pe o trecere de pietoni din Călăraşi, reţinut

Viorel Matei, şoferul care a accidentat mortal o fetiţă de patru ani şi jumătate şi a rănit-o grav pe mama acesteia, pe o trecere de pietoni din Călăraşi, a fost reţinut pentru ucidere din culpă, vătămare corporală gravă din culpă şi părăsirea locului accidentului.

57 afișări
Imaginea articolului Şoferul care a accidentat mortal o fetiţă pe o trecere de pietoni din Călăraşi, reţinut

Şoferul care a accidentat mortal o fetiţă pe o trecere de pietoni din Călăraşi, reţinut (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi au dispus, marţi, începerea urmăririi penale faţă de învinuitul Viorel Matei, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală gravă din culpă şi părăsirea locului accidentului, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De asemenea, marţi, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Anchetatorii au stabilit că, luni, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din municipiul Călăraşi, pe fondul neatenţiei, Viorel Matei a surprins şi accidentat mortal pe minora P.N., de patru ani şi a vătămat-o grav pe mama acesteia, P.E., părăsind locul accidentului.

"Trebuie menţionat faptul că cele două persoane se aflau angajate, în calitate de pietoni, în traversarea părţii carosabile prin loc semnalizat cu indicatorul «trecere pentru pietoni»", se mai arată în comuncatul procurorilor.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, şoferul, în vârstă de 32 de ani, din municipiul Călăraşi, nu era sub influenţa băuturilor alcoolice.

"Şoferul s-a prezentat la sediul Poliţiei la aproximativ 50 de minute de la comiterea accidentului, fiind verificat cu aparatul alcooltest şi constatându-se că are alcoolemie zero. Ulterior a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice. Are permis de conducere eliberat în Italia în 2008 şi a fost audiat toată noaptea pentru a se stabili împrejurările în care a avut loc accidentul", a declara, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, inspector Ramona Tudor.

În urma accidentului, fetiţa a murit pe loc, iar mama acesteia a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, în stare gravă. Ulterior, femeia a fost transportată în comă la un spital din Bucureşti.

După producerea accidentului, şoferul a fugit de la faţa locului şi şi-a abandonat maşina - o autoutilitară Hyundai înmatriculată în Italia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici