Solidaritate a magistraţilor europeni cu judecătorii şi procurorii turci arestaţi

Magistrati europeni pentru democratie si libertate (MEDEL) cer eliberarea judecătorilor şi procurorilor arestaţi în Turcia, anunţă Uniunea Naţională a Judecătorilor din România.

3682 afișări
Imaginea articolului Solidaritate a magistraţilor europeni cu judecătorii şi procurorii turci arestaţi

Solidaritate a magistraţilor europeni cu judecătorii şi procurorii turci arestaţi (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

"După ce guvernul turc a eliminat şi arestat mii de judecători şi procurori, MEDEL (Magistraţi europeni pentru democraţie şi libertate) a solicitat pe data de 18 iulie, 2016, tuturor instituţiilor europene "să condamne în cei mai duri termeni cu putinţă atacul brutal al autorităţilor turce îndreptat împotriva sistemului judiciar. Magistraţii europeni au cerut, de asemenea, eliberarea de îndată a miilor de judecători şi procurori care au fost demişi în mod arbitrar şi arestaţi cu încălcarea principiilor fundamentale ale statului de drept", anunţă într-un comunicat de presă Uniunea Naţională a Judecătorilor din România.

"Eliminarea în doar câteva ore a unui sfert din judecătorii şi procurorii din Turcia, urmată de arestarea multora dintre ei, sunt acţiuni specifice unui regim totalitar, nu a unei democraţii", au spus magistraţii europeni, după ce peste 2.700 de judecatori şi procurori au fost destituiţi de guvernul turc, se precizează în comunicatul de presă.

MEDEL si-a exprimat "deplina solidaritate cu judecpătorii şi procurorii din Turcia care apară valorile democraţiei, statul de drept, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor şi va lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că magistraţii reţinuţi sunt eliberaţi şi se întorc în siguranţă la familiile lor. Îi chemăm pe fiecare judecător şi procuror să solicite guvernului său să condamne lovitura de stat îndreptată, de fapt, împotriva sistemului judiciar şi a democraţiei din Turcia", se arată în comunicatul UNJR.

MEDEL (Magistrats européens pour la démocratie et les libertés) este o organizatie a judecătorilor şi procurorilor europeni având ca scop apărarea independenţei justiţiei, a democraţiei şi drepturilor omului. Organizatia are 22 de asociaţii naţionale din 15 ţări europene, inclusiv Turcia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici