Solomon Wigler, consilierul personal al lui Sorin Oprescu, suspendat din funcţie

Solomon Wigler, consilierul personal al lui Sorin Oprescu, acuzat de DNA că a luat mită 204.000 de euro, a fost suspendat din funcţie, ca urmare a anchetei declanşată de procurorii anticorupţie, arată Primăria Capitalei, într-un comunicat transmis joi.

541 afișări
Imaginea articolului Solomon Wigler, consilierul personal al lui Sorin Oprescu, suspendat din funcţie

Wigler Solomon, consilierul personal al lui Sorin Oprescu, suspendat din funcţie (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Primăria Municipiului Bucureşti a pus şi pune la dispoziţia organelor de cercetare toate informaţiile, documentele şi înscrisurile solicitate de către acestea. Primarul General al Municipiului Bucureşti a luat măsurile care se impun în conformitate cu legislaţia în vigoare, procedând la suspendarea domnului Solomon Wigler din funcţia de consilier", precizează sursa citată.

Solomon Wigler, consilierul personal al lui Sorin Oprescu, a luat mită 204.000 de euro, promiţând că va interveni pe lângă consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), astfel încât aceştia să voteze aprobarea unor PUZ-uri aferente construirii a trei supermarket-uri, conform DNA.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Wigler Solmon a cerut, în total, 230.000 de euro, unui om de afaceri, pentru ca Primăria Capitalei să aprobe planurile urbanistice zonale pentru construirea a trei supermarket-uri în Bucureşti, dar şi pentru ca municipalitatea să ofere o donaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici