Soluţiile pentru criza sindicală de la RATB: adeziune la USLM condusă de Rădoi sau un nou sindicat

Criza sindicală de la RATB s-ar putea rezolva prin demisia celor nemulţumiţi de actualii lideri din structurile la care sunt afiliaţi şi înscrierea prin adeziune la cea condusă de Ion Rădoi, varianta fiind luată în discuţie la întâlnirea pe care fostul deputat a avut-o cu reprezentanţii angajaţilor.

69 afișări
Imaginea articolului Soluţiile pentru criza sindicală de la RATB: adeziune la USLM condusă de Rădoi sau un nou sindicat

Soluţiile pentru criza sindicală de la RATB: adeziune la USLM condusă de Rădoi sau un nou sindicat (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

După întâlnirea cu liderul USLM, Florin Meteleanu, le-a spus colegilor că unul din modurile prin care s-ar putea rezolva problema lor ar fi să demisioneze din structura sindicatului condus de liderii actuali.

Meteleanu le-a spus colegilor săi, după întâlnirea cu Ion Rădoi, că singura variantă prin care cele negociate în cursul dimineţii de primarul Oprescu cu liderii pe care i-au ales, dar în prezent îi contestă, să nu-i afecteze ar fi să-şi dea demisia din sindicat şi să se înscrie într-un altul.

"O variantă ar fi să mergem cu Rădoi", a spus Meteleanu.

O altă variantă propusă de interlocutorii lui a fost aceea de a forma o structură sindicală nouă, la care să adere toţi cei prezenţi în curtea Autobazei Titan.

"Eu zic să facem un nou sindicat, să ne dăm demisiile din cele câteva în care suntem acum împărţiţi. Să negocieze Rădoi acum şi o să vedem ce obţine. Dacă iese bine, mergem cu el", a spus unul dintre cei care aşteptau în curte rezultatul discuţiilor între Rădoi şi reprezentanţii lor.

"Eu cred că Rădoi este bun. La metrou s-au făcut greve, ăia au obţinut mereu tot ce au vrut. Le-a obţinut Rădoi? Le-a obţinut. Le e bine cu Rădoi? Mergem şi noi cu Rădoi. Nu le e bine, rămânem sindicatul nostru format astăzi, aici", a spus un altul, propunând ca noua structură să fie aleasă şi formată din câte doi reprezentanţi ai fiecărei autobaze din Bucureşti.

"Să intrăm într-o sală câte doi de la fiecare bază, şoferi, întreţinere, nu contează ce domeniu şi să ieşim de acolo când avem un nou sindicat la care să adere lumea", a spus acelaşi protestar la aflarea propunerii venite din partea lui Florin Meteleanu.

În urma discuţiilor dintre Rădoi şi reprezentanţii protestarilor s-a ajuns la concluzia că liderul sindicaliştilor de la metrou să participe la negocierile între angajaţii nemulţumiţi de la RATB şi primarul Sorin Oprescu.

La ora transmiterii acestei ştiri, discuţiile cu Oprescu, la care participă şi Ion Rădoi, sunt în desfăşurare într-un birou al Autobazei Titan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici