Somon afumat, cu cocobacili. Alimentul este retras din magazinele din Bucureşti şi Ilfov

Un sortiment de somon afumat este retras din magazine din Bucureşti şi Ilfov din cauza prezenţei Listeriei monocytogenes, potrivit unui anunţ publicat luni de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

8827 afișări
Imaginea articolului Somon afumat, cu cocobacili. Alimentul este retras din magazinele din Bucureşti şi Ilfov

„Vă informăm că Biocorner, ca urmare a notificării primite din partea producătorului Burren Smokehouse, a iniţiat retragerea de la comercializare şi de la client a articolului Burren Eco somon afumat 90 g, cod de bare 5390780000105, lot 28802, data expirare 12.01.2022”, se arată pe site-ul ANSVSA.

Motivul retragerii este prezenţa Listeria monocytogenes.

„În cazul în care aţi cumpărat produsul respectiv, vă rugăm să nu‐l consumaţi şi să îl returnaţi în magazinele Biocorner până la data de 28.02.022, urmând să primiţi contravaloarea lui”, se arată în informare.

Listeria monocytogenes este o bacterie gram-pozitivă, care cauzează listerioza. Este o bacterie facultativă anaerobă, capabilă să supravieţuiască în prezenţa sau absenţa oxigenului. Se poate dezvolta şi reproduce în interiorul celulelor gazdă şi este unul dintre agenţii patogeni ai virusului alimentar cel mai virulent, cu 20-30% dintre infecţiile cu listerioza alimentară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici