Sondaj: 67% dintre români susţin comasarea alegerilor - surse

67% dintre români susţin comasarea alegerilor locale şi generale, potrivit rezultatelor unui sondaj prezentate de surse liberale.

201 afișări
Imaginea articolului Sondaj: 67% dintre români susţin comasarea alegerilor - surse

Potrivit surselor, liberalii justifică propunerea privind comasarea alegerilor prin „contextul regional complicat, reducerea cheltuielilor şi sondajele interne”. Sondajele arată că 67% dintre cetăţeni susţin comasarea, în timp ce 30% nu vor această variantă, arată sondajul utilizat de liberali.

De asemenea, 64% dintre cetăţeni nu consideră că vor avea dificultăţi la urne ca urmare a numărului mare de buletine de vot în cazul unor alegeri comasate, în timp ce 32% consideră că ar putea avea dificultăţi, mai arată sondajul. Într-o alta cercetare, cifra celor care spun că nu ar fi încurcaţi de şase buletine de vot se ridica chiar la 70%, precizează sursele liberale.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat joi că specialiştii partidului analizează elementele de legalitate privind reducerea numărului de alegeri din 2024.

„Este o propunere pe care am discutat-o în şedinţa de azi şi am decis ca la nivelul specialiştilor din partid să se analizele elementele clare de legalitate... Propunerea o vom discuta în coaliţie... există mai multe posibilităţi, mai multe scenarii, fiecare va fi analizat, cel mai uşor de implementat va fi ales”, a explicat Nicolae Ciucă.

Declaraţia a fost făcută la finalul şedinţei Biroului Permanent al PNL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici