Sorin Cîmpeanu, despre reluarea olimpiadelor: Toate competiţiile listate în prima etapă prevăd etape internaţionale

  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vine cu precizări privind reluarea organizării olimpiadelor.
  • Toate competiţiile listate în prima etapă sunt competiţii care prevăd etape internaţionale.
  • În perioada următoare listele vor fi actualizate şi cu olimpiadele de română şi istorie.
514 afișări
Imaginea articolului Sorin Cîmpeanu, despre reluarea olimpiadelor: Toate competiţiile listate în prima etapă prevăd etape internaţionale

Sorin Cîmpeanu, despre olimpiade: Toate competiţiile listate în prima etapă prevăd etape internaţionale

„Din păcate, contextul epidemiologic nu permite reluarea tuturor acestor competiţii în condiţii de siguranţă, motiv pentru care principiul care a stat la baza primei selecţii a fost prioritizarea participării României la competiţiile internaţionale anunţate pentru anul 2022. Toate competiţiile listate în prima etapă sunt competiţii care prevăd etape internaţionale. În perioada următoare, listele competiţiilor vor fi actualizate cu alte olimpiade şi concursuri care nu prevăd etape internaţionale, dar au tradiţie şi participare naţională în sistemul de învăţământ preuniversitar, precum olimpiadele de istorie sau de limba şi literatura română”, precizează ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

El precizează că metodologia-cadru, regulamentele specifice de organizare şi desfăşurare şi calendarul competiţional vor fi adaptate contextului şi vor fi trimise spre publicare în cel mai scurt timp.

După doi ani de întrerupere, Ministerul Educaţiei a decis reluarea etapizată a olimpiadelor şi concursurilor şcolare. La momentul suspendării competiţiilor şcolare, urmau să se organizeze: 78 de olimpiade naţionale, 67 de concursuri naţionale, 171 de concursuri educative cu finanţarea Ministerului Educaţiei, precum şi 150 de concursuri educative naţionale şi 1.839 de concursuri regionale şi interjudeţene fără finanţarea Ministerului Educaţiei. În condiţiile în care descentralizarea este un deziderat general susţinut de către cea mai mare parte a societăţii, analiza celor peste 2.000 de concursuri regionale/interjudeţene/naţionale se va face într-o manieră profesionistă şi responsabilă, Ministerul Educaţiei susţinând într-un fel sau altul orice activitate care poate genera un plus de pregătire în rândul elevilor”, aminteşte Cîmpeanu.

Precizările ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vin în contextul în care mai multe asociaţii de elevi au criticat lista olimpiadelor şi concursurilor şcolare publicată de Ministerul Educaţiei. Elevii spun că e strigător la cer ca, după 2 ani în care olimpiadele nu au fost organizate în mod nejustificat, acestea să fie reluate doar la anumite materii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici