Sorin Cîmpeanu s-a întâlnit cu o elevă din Ucraina. Fata s-a înscris la o şcoală din Bucureşti

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, s-a întâlnit, joi, cu o elevă din Ucraina, înscrisă ca audient la o şcoală din Bucureşti. Cîmpeanu spune că mesajul său este ca toţi elevii şi cadrele didactice din România trebuie să depună eforturi pentru copiii care fug din calea războiului.

310 afișări
Imaginea articolului Sorin Cîmpeanu s-a întâlnit cu o elevă din Ucraina. Fata s-a înscris la o şcoală din Bucureşti

Sorin Cîmpeanu s-a întâlnit cu o elevă din Ucraina: Trebuie să depunem eforturi comune

Sorin Cîmpeanu a vorbit cu Veronica, o elevă din Ucraina, înscrisă ca audient la o şcoală din Bucureşti.

„Se bucură că poate să meargă la şcoală. Îşi doreşte să înveţe, îşi doreşte să-şi facă prieteni printre colegi”, spune Sorin Cîmpeanu.

Acesta afirmă că se întreprind toate demersurile necesare pentru ca şcoala din România să fie deschisă pentru Veronica şi pentru toţi copiii care ajung în România pentru a se salva din calea războiului.

„Aceşti copii au dreptul la educaţie, au dreptul de a se putea bucura de tot ceea ce învaţă, au dreptul de a simţi căldura colegilor şi de a beneficia de dăruirea profesorilor în condiţii de normalitate. Datoria noastră, inclusiv datoria morală, este să-i protejăm, să le asigurăm condiţiile necesare pentru a putea învăţa, să-i ajutăm să depăşească traumele prin care au trecut. Războiul distruge vieţi şi destine, iar copiii nu se pot apăra singuri. Au nevoie de linişte, de siguranţă, de părinţii lor şi, nu în ultimul rând, de şcoală. Mesajul meu, în calitate de ministru al educaţiei, este pentru toţi elevii şi cadrele didactice din România: trebuie să depunem eforturi comune, împreună, pentru a-i ajuta pe copiii care fug din calea războiului, trebuie să încercăm să le oferim şansa unei vieţi normale”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Vineri, Sorin Cîmpeanu anunţă că se va întâlni cu un grup de profesori din Ucraina şi România, implicaţi în educaţia acestor copii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cîmpeanu,
elev,
ucraina

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici