Sorin Ovidiu Vîntu pierde şi procesul cu Elena Udrea în care a cerut daune de un milion de euro

Sorin Ovidiu Vîntu a pierdut, luni, la Tribunalul Bucureşti şi procesul cu ministrul Elena Udrea, în care a cerut daune de un milion de euro pentru afirmaţii calomnioase, după ce în urmă cu o săptămână o altă instanţă i-a respins o cerere similară într-un proces cu premierul Emil Boc.

382 afișări
Imaginea articolului Sorin Ovidiu Vîntu pierde şi procesul cu Elena Udrea în care a cerut daune de un milion de euro

Sorin Ovidiu Vîntu pierde şi procesul cu Elena Udrea în care a cerut daune de un milion de euro (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Tribunalul Bucureşti a respins, luni, acţiunea lui Sorin Ovidiu Vîntu în care a cerut ca ministrul Elena Udrea să îi plătească daune de un milion de euro pentru afirmaţii calomnioase postate pe blogul personal.

Decizia poate fi contestată de Sorin Ovidiu Vîntu, caz în care dosarul va ajunge la Curtea de Apel Bucureşti.

Avocatul Elenei Udrea spunea, la ultimul termen al procesului, că singura probă adusă în acest dosar este un extras de pe blogul personal al ministrului Dezvoltării Regionale. "La dosar, Sorin Ovidiu Vîntu a depus doar un extras din pagina de blog a Elenei Udrea", arăta avocatul ministrului.

El a explicat şi motivele pentru care Elena Udrea a scris despre Sorin Ovidiu Vîntu pe blog: "Au existat la acea vreme o serie de articole de presă, atât pe publicaţia Jurnalul Naţional, cât şi la Realitatea TV, privind un pretins complot al Elenei Udrea la deturnarea candidaturii lui Vasile Blaga la funcţia din PDL", a explicat avocatul, arătând în continuare că ministrul "a simţit nevoia unor luări de poziţie publică".

În 15 octombrie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu a acţionat-o în instanţă pe Elena Udrea într-un dosar care are ca obiect răspunderea civilă delictuală, daunele solicitate fiind de un milion de euro.

Sorin Ovidiu Vîntu l-a acţionat în judecată şi pe Emil Boc, dosarul fiind înregistrat tot în 15 octombrie 2010. Vîntu i-a cere daune de un milion de euro pentru acuzaţiile aduse cu privire la cazul FNI şi de o eventuală implicare într-o lovitură de stat. În 29 noiembrie, Tribunalul Bucureşti i-a respins cererea.

Sorin Ovidiu Vîntu l-a dat în judecată şi pe Traian Băsescu, acţiunea fiind înregistrată la Tribunalul Bucureşti în august 2009. La termenul anterior, din 18 noiembrie, instanţa a stabilit amânarea cauzei până la 17 februarie 2012. Şi în acest dosar, cuantumul daunelor solicitate este de un milion de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici