Soţia lui George Naghi nu va fi operată. Femeia are politraumatism cranian şi fracturi la patru vertebre

Alina Naghi are un politraumatism cranian şi fracturi la patru vertebre, dar nu se pune încă problema unei intervenţii chirurgicale, au declarat luni medicii de la Spitalul Floreasca, unde a fost internată în urma accidentului nautic în care soţul său, patronul firmei Aldis, a decedat.

918 afișări
Imaginea articolului Soţia lui George Naghi nu va fi operată. Femeia are politraumatism cranian şi fracturi la patru vertebre

Soţia lui George Naghi nu va fi operată. Femeia are politraumatism cranian şi fracturi la patru vertebre (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Pacienta este stabilă, conştientă şi cooperantă. Are un traumatism cranio-cerebral şi patru coaste fracturate", au spus medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Patronul producătorului de mezeluri Aldis, George Naghi (59 de ani), a decedat, duminică după-amiază, iar soţia sa a fost rănită grav în urma unui accident nautic care a avut loc pe Braţul Borcea al Dunării.

În urma accidentului, Alina Naghi (54 de ani) a fost dusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi, iar de aici medicii au decis să o transfere la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Din primele cercetări ale poliţiştilor rezultă că şalupa în care se aflau George Naghi şi soţia sa, Alina, condusă de patronul firmei Aldis, se deplasa pe Braţul Borcea, dinspre Portul Călăraşi către zona Chiciu, iar la un moment dat ambarcaţiunea a ieşit de pe luciul apei şi s-a lovit de mal, undeva la intersecţia dintre Braţul Borcea şi Canalul Siderurgic.

Şalupa, care are un motor de 240 de cai putere, era proprietatea lui George Naghi. Omul de afaceri avea certificat de conducere a ambarcaţiunii de agrement, aceasta fiind înmatriculată la Căpitănia Portului Călăraşi.

Anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze privind cauzele accidentului, printre care viteza excesivă sau o suferinţă a lui George Naghi care nu i-a mai permis să controleze ambarcaţiunea.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Călăraşi pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului.

Patronul firmei de mezeluri Aldis va fi înmormântat miercuri, în Cimitirul central din Călăraşi, unde este îngropată şi mama sa.

Rudele omului de afaceri speră că Alina Naghi va fi externată şi va putea veni la înmormântare.

Primarul municipiului Călăraşi, Nicolae Dragu, a declarat că l-a cutremurat vestea morţii lui George Naghi, cu care era foarte bun prieten, şi a spus că ziua în care va fi înmormântat va fi declarată zi de doliu local, pentru că era "un mare om, care a ajutat pe toată lumea, bogaţi şi săraci".

George Naghi şi soţia sa sunt proprietarii firmei Aldis din Călăraşi, unul dintre cei mai importanţi producători de mezeluri. Naghi era cel mai bogat om de afaceri din Călăraşi, cu o avere estimată de Forbes România la 28 de milioane de euro în 2010.

Fabrica Aldis reprezintă o investiţie de circa 70 de milioane de euro, având o capacitate de aproximativ 150 de tone de produse pe zi. Aldis Călăraşi este al treilea mare jucător de pe piaţa procesatorilor de carne din România, cu afaceri de 97,6 milioane euro în 2010.

George Naghi, acţionar majoritar al Aldis şi unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori locali, a renunţat recent la funcţia de administrator al companiei, în favoarea lui Vasile Ţăranu, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici