Spania a cumpărat 340.000 teste false din China. Reacţia guvernului de la Beijing

  • Spania a cumpărat 340.000 teste rapide pentru depistarea COVID-19 care nu funcţionează cum ar trebui
  • Ambasada Chinei la Madrid a reacţionat şi a spus ca autorităţile spaniole au încheiat contractul cu o firmă care nu deţine licenţă
  • Testele rapide ar trebui să aibă o eficienţă de circa 80%, însa cele cumpărate de spanioli au de sub 30%
74737 afișări
Imaginea articolului Spania a cumpărat 340.000 teste false din China. Reacţia guvernului de la Beijing

Spania a cumpărat 340.000 teste false din China. Reacţia guvernului de la Beijing

Spania a achiziţionat 340.000 teste rapide de la o companie chineză, pentru a afla apoi că aceasta nu are licenţă pentru producerea lor. Testele nu funcţionează cum trebuie şi au o eficienţă scăzută.
 
Potrivit El Pais, Ambasada Chinei de la Madrid a emis un comunicat în care notează ca firma cu care guvernul spaniol a negociat nu deţine o licenţă în acest sens.
 
Autorităţile chineze le-au dat omologilor spanioli o listă cu firme înregistrate care produc astfel de teste, iar Shenzhen Bioeasy Biotechnology nu se afla printre ele, mai scrie El Pais.
 
Spania efectuează zilnic circa 15-20.000 teste rapide PCR.
 
În Spania au pierit peste 4.000 de oameni din cauza COVID-19, fiind a doua ţară din lume la numărul de morţi, după Italia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici