Spania devine oficial prima ţară din Europa care oferă concediu menstrual

Parlamentarii spanioli au dat joi aprobarea finală pentru legea care acordă concediu menstrual femeilor care se confruntă cu dureri în acea perioadă.

1548 afișări
Imaginea articolului Spania devine oficial prima ţară din Europa care oferă concediu menstrual

Spania devine oficial prima ţară din Europa care oferă concediu menstrual

"Este o zi istorică pentru progresul feminist", a scris pe Twitter ministrul Egalităţii, Irene Montero, înainte de vot.

Astfel, Spania devine prima ţară europeană care a promovat o astfel de legislaţie şi una dintre puţinele ţări din lume care integrează această măsură în legislaţie, după exemplul Japoniei, Indoneziei sau a celor din Zimbabue.

Sindicatul UGT, unul dintre cele două sindicate majore din ţară, a manifestat îngrijorări cu privire la posibilitatea ca angajatorii care doresc să evite acordarea concediului menstrual să nu mai angajeze femei.

Tot joi, parlamentarii spanioli au aprobat şi o „lege transgender”, care permite oricărei persoane de 16 ani şi peste să-şi schimbe sexul pe cartea de identitate, potrivit AFP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici