Spaţiul aerian al României, APĂRAT în comun cu RCAF. Rocadă între piloţii militari britanici şi cei canadieni

Un detaşament al Forţelor Aeriene regale canadiene (RCAF) a preluat miercuri misiunile de poliţie aeriană în spaţiul României de la piloţii britanici, urmând să le asigure în următoarele patru luni.

1538 afișări
Imaginea articolului Spaţiul aerian al României, APĂRAT în comun cu RCAF. Rocadă între piloţii militari britanici şi cei canadieni

Piloţii militari canadieni au preluat misiunile de poliţie aeriană în spaţiul României

Detaşamentul canadian, care va asigura misiuni de poliţie aeriană întărită (Enhanced Air Policing) împreună cu supersonicele MIG 21 LanceR şi militarii Forţelor Aeriene române, este format din 135 de militari (piloţi şi personal tehnic) şi cinci aeronave CF-18 Hornet .

"Cele cinci aeronave CF-18 Hornet şi personalul aeronautic sunt detaşate de la Escadrila 425 Aviaţie din Bagotville, Quebec, personalul de sprijin fiind asigurat de două structuri de aviaţie din aceeaşi garnizoană canadiană, RCAF 2 Wing, respectiv RCAF 3 Wing", conform unei informări a ROAF.

"Misiunile desfăşurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi a celei de descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii între Forţele Aeriene Române şi cele Canadiene", precizează sursa citată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici