Spitale din Constanţa şi Slobozia, dotate cu aparatură medicală vitală de „Salvaţi Copiii”

  • Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei" din Constanţa vor primi aparatură medicală esenţială unor intervenţii performante, cu sprijinul financiar al Salvaţi Copiii şi partenerilor săi
  • Până în acest moment, 54 de unităţi medicale şi de îngrijire pacienţi şi 79 de cabinete de medicină de familie au primit echipamente de protecţie şi aparatură performantă
  • O treime dintre decesele copiilor sub un an pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii
Urmărește
317 afișări
Imaginea articolului Spitale din Constanţa şi Slobozia, dotate cu aparatură medicală vitală de „Salvaţi Copiii”

Spitale din Constanţa şi Slobozia, dotate cu aparatură medicală vitală de „Salvaţi Copiii”

ONG-ul Salvaţi Copiii anunţă că un videolaringoscop portabil va ajunge la Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia şi şapte injectomate vor fi donate secţiilor ATI şi Pediatrie ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ,,Sfântul Apostol Andrei" Constanţa.

„Aparatura achiziţionată este mai mult decât indispensabilă, în momentul de faţă injectomatele fiind esenţiale pentru administrarea tratamentului intravenos micuţilor noştri pacienţi. Totodată, dorim să vă aducem la cunoştinţă faptul că pentru copilaşii din Dobrogea nu există un Spital de Pediatrie. De aceea, toate cazurile grave şi nu numai, din Constanţa şi Tulcea, sunt internate în Secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă « Sf. Apostol Andrei » Constanţa. Astfel, prin această donaţie, contribuiţi la însănătoşirea grabnică a miilor de copilaşi care ne trec anual pragul. Vă mulţumim!”, a declarat dr. Cătălin Nicolae Grasa, manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ,,Sfantul Apostol Andrei” Constanţa.

În urma solicitărilor urgente primite de la spitale, Organizaţia Salvaţi Copiii a achiziţionat prioritar, din Fondul de urgenţă deschis pentru spitale, echipamente şi materiale medicale indispensabile în lupta medicilor contra pandemiei de COVID-19.

Până în acest moment, 54 de unităţi medicale şi de îngrijire pacienţi şi 79 de cabinete de medicină de familie au primit echipamente de protecţie şi aparatură performantă. Peste 6.500 de cadre medicale au fost astfel sprijinite în lupta contra pandemiei cu 263,686 echipamente şi materiale medicale indispensabile.

„Nu există nedreptate mai mare decât discriminarea încă de la venirea pe lume. Un prematur cu greutate mică sau cu o patologie gravă nu poate supravieţui decât dacă medicii au la dispoziţie aparatură medicală de ultimă generaţie, iar în multe maternităţi din ţară, realitatea este cu totul alta şi ea înseamnă vieţi pierdute. Salvaţi Copiii accelerează programul de dotare a maternităţilor şi duce aparatură medicală vitală acolo unde medicii au nevoie, pentru a-i putea salva pe micuţii luptători”, a precizat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.

În România, rata mortalităţii infantile a fost de 6,2 la mia de născuţi vii în 2019 (date temporare, INS), aproape dublă faţă de media Uniunii Europene (3,5 la mie).

Potrivit datelor provizorii INS pentru anul 2019, cele mai mari rate ale mortalităţii infantile (la mia de copii născuţi vii) s-au înregistrat în judeţele: Tulcea – 15,6‰, Mehedinţi – 11,7‰, Constanţa – 9,5‰, Vrancea – 9,3‰ şi Mureş – 9‰.

O treime dintre decesele copiilor sub un an pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi prin dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante, spun cei de la Salvaţi Copiii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici