Spitalul Clinic Witting din Bucureşti, victima unui atac de tip ransomware

SRI a informat ministrul Sănătăţii şi ministrul Transporturilor cu privire la modul în care s-a derulat un atac de tip ransomware asupra Spitalului Clinic Nr.1 CF Witting din Bucureşti.

280 afișări
Imaginea articolului Spitalul Clinic Witting din Bucureşti, victima unui atac de tip ransomware

Spitalul Clinic Witting din Bucureşti, victima unui atac de tip ransomware

„În contextul atacului cibernetic ransomware derulat asupra Spitalului Clinic Nr.1 CF Witting din Bucureşti, SRI a informat ministrul Sănătăţii şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii cu privire la modul de derulare a atacului. În informare, SRI a punctat vulnerabilităţile de care au profitat atacatorii şi a transmis beneficiarilor o serie de măsuri de implementat în regim de urgenţă, în vederea limitării efectelor generate de atac, precum şi prevenirii unor viitoare atacuri ransomware”, transmite, vineri, SRI.

Potrivit sursei citate, astfel de atacuri împotriva unor spitale din România reprezintă „un semnal de alarmă cu privire la nivelul scăzut de securitate cibernetică existent” şi subliniază necesitatea stringentă de implementare a unor măsuri şi politici de securitate specifice.

„Atacurile de tip ransomware, deşi sunt de complexitate medie-redusă, pot genera disfuncţii majore în activitatea efectivă derulată de instituţiile din domeniul sănătăţii. În vederea asigurării unui flux constant de servicii medicale, este necesară adoptarea unei decizii centralizate care să impună obligativitatea adoptării unor măsuri minimale de securitate cibernetică la nivelul instituţiilor din domeniul sănătăţii”, spun reprezentanţii SRI.

Asigurarea securităţii cibernetice în domeniul sănătăţii prezintă un nivel crescut de relevanţă, inclusiv în contextul rolului esenţial în gestionarea unor situaţii de criză, precum cea generată de pandemia de COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici