Spitalul Colentina are, pentru prima dată în istoria unităţii, o secţie de urologie cu 35 de paturi

Spitalul bucureştean Colentina are începând de luni, pentru prima dată în istoria unităţii sanitare, o secţie de urologie cu 35 de paturi, bloc operator şi post operator, a anunţat, luni, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la inaugurarea clinicii.

4229 afișări
Imaginea articolului Spitalul Colentina are, pentru prima dată în istoria unităţii, o secţie de urologie cu 35 de paturi

Spitalul Colentina are, pentru prima dată în istoria unităţii, o secţie de urologie cu 35 de paturi (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Este vorba despre o secţie nou creată în Spitalul Colentina. Pentru prima dată, spitalul are o secţie de urologie cu 35 de paturi, dintre care zece pentru terapie intensivă. Totodată, secţia are un bloc operator cu două săli, unde vor fi realizate intervenţii chirugicale urologice de orice complexitate", a mai spus primarul general, cu ocazia inaugurării secţiei şi a vizitei la Centrul de cercetare medicală din Spitalul Colentina.

Şeful secţie de urologie este medicul Victor Cauni, care a lucrat la Spitalul Sf. Ioan, dar şi în clinci private. Doctorul Cauni este cercetător gradul I, cu experienţă în spital de urgenţă.

"În secţie sunt angajaţi alţi doi medici urologi, medici de terapie intensivă şi 14 asistente. În secţie vor fi realizate investigaţii de endourologie şi intervenţii minim invazive, puncţii renale, intervenţii la tumori renale mici şi orice tip de litiaze", a precizat şeful secţiei.

Noua secţie, care este dotată cu aparatură de radiologie modernă, va intra în funcţiune la 1 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici