Spitalul de coşmar. Cum sunt îngrijiţi pacienţii COVID-19 cu afecţiuni psihice

  • Secţia de Pneumologie a Spitalului Judeţean Reşiţa tratează pacienţi COVID-19
  • Clădirea are o capacitate de 102 locuri, dintre care 93 sunt ocupate
  • Ministerul Sănătăţii anunţăv erificări atât la spital, cât şi la DSP Caraş-Severin
Urmărește
1375 afișări
Imaginea articolului  Spitalul de coşmar. Cum sunt îngrijiţi pacienţii COVID-19 cu afecţiuni psihice

Spitalul de coşmar. Cum sunt îngrijiţi pacienţii COVID-19 cu afecţiuni psihice

În Spitalul COVID-19 de la Reşiţa, bolnavii stau pe jos, pe jumătate dezbrăcaţi. Într-un salon, pacienţii stau alături de un cadavru. Iar în alt salon, intră porumbeii. 

Alina Stancovici, managerul spitalului, dă vina pe clădirea veche şi pe angajaţi prea puţini.

  • “Personalul medical este insuficient, epuizat, iar jumătate din acesta este infectat, aceeaşi medici, asistenţi şi infirmiere intrând la pacienţi, săptămâni la rând. Infirmierii aflaţi în tura de zi sunt aceeaşi care dimineaţa la ora 7 asigură curăţenia, apoi împărţirea hranei, ajutor pentru pacienţi, apoi reluarea activităţii de curăţenie şi tot aşa până la ora 19, când se face schimbul de tură şi toate acestea în costume de protecţie care nu asigură un grad de confort nici vara, nici iarna”, se scuză Alina Stancovici, managerul Spitalului Judeţean Reşiţa.

La staţionarul 3 al Spitalului Judeţean Reşiţa sunt trataţi doar pacienţi COVID-19. Aici ajung inclusiv bolnavi cu afecţiuni psihice. Ei sunt cei mai vulnerabili, pentru că au nevoie de mai multă atenţie.

Vasile Sturz, comisar la Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADOR), critică dur situaţia.

  • „E îngrozitor ce imagini am putut să văd într-un spital judeţean. Nişte oameni care indiferent ce boală au sunt preluaţi de la un spital de psihiatrie. Consider că aceşti  oameni au dreptul la aceeaşi demnitate, ca şi ceilalţi pacienţi, să se bucure de aceleaşi drepturi prevăzute în Constituţia României, la fel ca orice cetăţean al acestei ţări”, este de părere Vasile Sturz, comisar OADOR Timiş.

Ministerul Sănătăţii a cerut o anchetă la Spitalul Judeţean Reşiţa. Şi DSP-ul au demarat un control, chiar dacă au mai făcut de-a lungul timpului.

  • „S-au mai făcut controale, s-au mai dai şi amenzi, s-au mai dat sancţiuni personalului medico-sanitar. Din punct de vedere igienico-sanitar, nu s-au constatat deficienţe majore în această perioadă şi nici în perioada anterioară. Ele s-au putut corecta destul de repede. Nu au fost deficienţe majore nici la Spitalul Judeţean”, arată Daniel Botgros, purtător de cuvânt DSP Caraş-Severin.

Situaţia a ajuns şi în atenţia preşedintelui Consiliului Judeţean. Romeo Dunca aşteaptă ca managerul spitalului să îşi asume problema şi să îşi dea demisia.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici