Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, fără dezinfectanţi. Tot stocul, ridicat de poliţie

Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc a rămas fără dezinfectanţi după ce tot stocul a fost ridicat de poliţiştii care au descins pentru a lua probe din fiecare produs livrat de Hexi Pharma, unitatea sanitară urmând să cumpere, luni, dezinfectanţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

611 afișări
Imaginea articolului Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, fără dezinfectanţi. Tot stocul, ridicat de poliţie

Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, fără dezinfectanţi. Tot stocul, ridicat de poliţie (Imagine Elvira Gheorghita / Mediafax Foto)

Directorul Spitalului de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, Lucian Paziuc, a declarat, pentru MEDIAFAX, că spitalul avea dezinfectanţi Thor, Suprasept şi Bixol şi că au fost luate de echipa de poliţişti şi reprezentanţi ai DSP Suceava câte trei probe din fiecare produs, din loturi diferite, care au fost sigilate şi încheiat proces verbal.

Totodată, el a spus că poliţiştii au verificat şi modul în care erau depozitate substanţele dezinfectante, dar că au fost ridicate acte privind achiziţiile şi copii după facturi.

Lucian Paziuc a menţionat că va solicita firmei Hexi Pharma să restituie banii pentru aceşti dezinfectanţi pentru că unitatea spitalicească trebuie să facă luni o nouă achiziţie întrucât a rămas fără stoc de dezinfectanţi.

„Ne-au luat circa 20 de cutii de dezinfectanţi”, a spus Paziuc care a menţionat că spitalul a rămas fără stoc pentru că de când a fost declanşat scandalul dezifectanţilor nu a mai făcut achiziţii.

El a spus că spitalul se va constitui parte civilă în acest caz şi va solicita despăgubiri din partea firmei Hexi Pharma arătând că din 2012 achiziţionează dezinfectanţi de la această firmă şi că spitalul a fost sancţionat de mai multe ori pentru că existau neconformităţi, deşi au fost respectate toate protocoalele privind dezinfecţia.

Paziuc a arătat că spitalul a achiziţionat, de bună credinţă, dezinfectanţii Hexi Pharma, mai ales că este singura firmă cu licenţă până în 2024.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici