Spitalul "Gr. Alexandrescu": Unul dintre bebeluşi este în stare gravă, ceilalţi cinci sunt stabili

Starea bebeluşilor este staţionară, cinci dintre aceştia primesc şi lapte prin sondă nazogastrică, pentru întreţinerea funcţiei intestinale, iar cel aflat în starea cea mai gravă rămâne intubat şi este hrănit doar prin perfuzii, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, medicul Raluca Alexandru.

21 afișări
Imaginea articolului Spitalul "Gr. Alexandrescu": Unul dintre bebeluşi este în stare gravă, ceilalţi cinci sunt stabili

Spitalul "Gr. Alexandrescu": Unul dintre bebeluşi este în stare gravă, ceilalţi cinci sunt stabili (Imagine: Liviu Untaru/Mediafax Foto)

"Nu au apărut modificări în starea lor de sănătate. Cei cinci care nu sunt intubaţi primesc şi câţiva mililitri de lapte prin sondă, pe lângă hrana prin perfuzii. Acest tip de alimentaţie este numită terapie nutriţională şi are scopul de a întreţine funcţia intestinală", a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Capitală, Raluca Alexandru.

Ea a adăugat că, pe lângă terapia arsurii în cazul celor şase bebeluşi răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, medicii se ocupă şi de terapia prematurităţii.

Bebeluşii care nu mai sunt intubaţi primesc progresiv lapte pentru prematuri, hrana fiindu-le administrată prin sondă.

"Însă alimentaţia de bază pentru bebeluşi se face prin perfuzii, la fel ca şi medicaţia", a precizat medicul Raluca Alexandru.

Bebeluşii sunt în continuare sub tratament local şi general interdisciplinar de chirurgie plastică şi terapie intensivă, iar evoluţia leziunilor locale este favorabilă.

Unul dintre bebeluşi are arsuri extensive şi de căi respiratorii, acesta fiind în stare gravă, intubat şi dependent de ventilaţie mecanică. Ceilalţi cinci, printre care două perechi de gemeni - doi băieţei şi un băieţel şi o fetiţă -, sunt în stare stabilă. Doi gemeni sunt alimentaţi cu lapte matern prin sondă nazogastrică.

Potrivit medicului Raluca Alexandru, în şapte-zece zile se poate spune dacă cei şase bebeluşi au ieşit din starea de şoc, dar având în vedere că ei au rezistat mai mult timp, şansele lor de supravieţuire sunt mai mari.

Ea preciza, sâmbătă, că arsurile superficiale ale bebeluşilor s-au vindecat, dar rămân cele profunde, care sunt pe 40-50 la sută din suprafaţa corpului, iar arsurile de căi respiratorii sunt în remisie sub tratament.

Cinci bebeluşi, doi băieţi şi trei fete, au murit şi alţi şase sunt răniţi grav în urma incendiului care a avut loc în 16 august, la Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi de la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a declanşat o anchetă sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.

Întreaga conducere a Maternităţii Giuleşti a fost suspendată până la finalizarea anchetei, în urma dispoziţiei primarului general Sorin Oprescu, la scurt timp după ce ministrul Sănătăţii ceruse demiterea echipei manageriale a unităţii sanitare. Unitatea sanitară a fost închisă până la finalizarea anchetei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici