Spitalul Judeţean Craiova nu mai face teste Covid la cerere

  • În Craiova, un test COVID costă între 200-350 lei.
  • Joi, în România, au fost înregistrate 4013 cazuri de COVID-19.
  • Aproximativ jumătate din testele Covid efectuate în România sunt teste la cerere.
3171 afișări
Imaginea articolului Spitalul Judeţean Craiova nu mai face teste Covid la cerere

Profimedia

Peste 2.700.000 de teste pentru depistarea infecţiei cu SARS-COV2 au fost prelucrate până acum, în România. În ultimele zile, cam jumătate dintre cei care se testează o fac la cerere. De mâine, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova nu se mai face testul COVID contra cost. Spitalul se pregăteşte pentru “zile negre” şi economiseşte kiturile de testare pentru urgenţe.

Laurenţiu Ivanovici, managerul spitalului, spune că laboratorul nu mai face faţă solicitărilor primite de la DSP. În plus, tot personalul spitalului, dar şi pacienţii internaţi aici sunt testaţi. În ultimele 10 zile, trei asistenţi medicali, 6 infirmieri şi un brancardier de la UPU au fost diagnosticaţi cu  Covid.

“Capacitatea noastră este limitată, 400 de teste pe zi. Deja suntem foarte solicitaţi de către DSP şi trebuie să lucrăm aceste probe cu prioritate.(...) În jur de 300 de probe vin zilnic. Probabil că cererea va fi mai mare în curând,” a explicat Laurenţiu Ivanovici.

Din aprilie şi până acum, în laboratorul de Genetică al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova au fost prelucrate 32 de mii de teste COVID. Ioana Streaţă, medic specialist în genetică medicală, explică de ce durează atât de mult procesarea probelor.

”Sunt 6-7 ore cât durează să generezi rezultatele pentru 200 de probe.Şi mai durează, apoi, 4-5 ore ca să interpretezi, să generezi rezultatele, să transmiţi şi să raportezi. (...)

Reporter: Aveţi kituri suficiente? Pentru următoarele săptămâni, da. Vedem cum decurg lucrurile,” a spus Ioana Streaţă, medic specialist genetică medicală, Laboratorul de Genetică al SJU Craiova.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova încearcă să mai cumpere o linie de prelucrare a testelor COVID cu bani europeni. Şi echipamente de protecţie şi dezinfectanţi vor fi achiziţionate tot cu fonduri europene. Spitalul a obţinut o finaţare de 3,2 milioane de euro pentru astfel de achiziţii.

De la începutul epidemiei, în Dolj au fost confirmate 3.993 persoane cu COVID-19 şi au fost prelucrate 41550  teste pentru depistarea noului coronavirus.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici