Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”,reabilitat într-un proiect de peste 120 de milioane de lei

Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iaşi, va fi reabilitat în cadrul unui proiect de peste 120 de milioane de lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat, miercuri, de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa şi reprezentanţii constructorilor.

341 afișări
Imaginea articolului Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”,reabilitat într-un proiect de peste 120 de milioane de lei

Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”,reabilitat într-un proiect de peste 120 de milioane de lei

Reabilitarea Spitalului de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria”, care a fost dat în folosinţă în anul 1970 şi are o suprafaţă utilă de 18.668 metri pătraţi, se va desfăşura pe parcursul a 44 de luni şi va fi făcută pe tronsoane.

Pe parcursul lucrărilor constructorii vor trebui să ţină cont şi de modul în care au fost proiectate reţelele electrice, de apă şi canalizare şi vor avea grijă să crească eficienţa energetică a celor trei corpuri ale imobilului.

Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” are 650 de paturi, iar aici vin cele mai grave cazuri din toată Moldova.

„Avem multe specialităţi unice în zonă, cum ar fi secţia de pediatrie de arşi sau de cardiologie pediatrică. Tot în acest an se va primi şi aparatură de la Ministerul Sănătăţii. Vrem totodată să mergem mai departe cu proiectul pentru o nouă unitate de primiri urgenţe de 3.000 de metri, deoarece actualul amplasament are doar 98 de metri pătraţi. Estimăm că valoarea totală la care se va ajunge în final, cu tot cu echipamentele medicale pe care intenţionăm să le achiziţionăm, va fi de 40 de milioane de euro”, a spus Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

În timpul lucrărilor actul medical nu se va întrerupe, ci se va restrânge.

Autorităţile judeţene ieşene, cât şi constructorii dau asigurări că spitalul va face faţă tuturor cerinţelor venite din partea părinţilor cu copii bolnavi.

„Întreaga lucrare va fi împărţită în patru tronsoane de execuţie. Acum am preluat ordinul de începere pentru primul tronson care reprezintă cam 40 la sută din suprafaţa spitalului. Lucrările vor demara la subsolul clădirii şi termoizolaţii, instalaţii, urmând ca apoi să abordăm zona de terasă, astfel încât, pe perioada iernii, să putem lucra pe etaje fără să fim afectaţi de vreme. Vor fi lucrări de instalaţii: curent electric, sanitare, termice, ventilaţii. Vor urma finisajele. Am stabilit că toate acestea se vor termina în şase luni. Lucrările pentru întreaga unitate medicală ar trebui să se deruleze pe parcursul a 44 de luni. Noi credem că putem să realizăm această lucrare într-un termen mult mai scurt”, a afirmat Radu Zaharia, director firmei de construcţii.

Proiectul este finanţat din fonduri europene, iar valoarea lui este de 121,47 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici