Spitatele înconjurate de zone verzi ajută pacienţii şi vizitatorii să fie mai puţini stresaţi. STUDIU

  • Ştim deja importanţa naturii pentru sănătatea noastră mintală, nu doar fizică.
  • Un nou studiu vine însă şi arată că spitalele „verzi” ar ajuta pacienţii şi vizitatorii acestora să aibă o stare mai bună şi niveluri mai scăzute de stres.
201 afișări
Imaginea articolului Spitatele înconjurate de zone verzi ajută pacienţii şi vizitatorii să fie mai puţini stresaţi. STUDIU

FOTO European Hospital and Healthcare Federation

Concret, cercetarea, publicată în „Health Environments Research and Design Journal” arată că spitalele care „încorporează” natura înăuntrul clădirii, dar şi în curtea instituţiei.
 
Shan Jiang, o arhitectă de la Universitatea din Virginia de Vest (SUA) arată că spitatele au nevoie de o pată de culoare verde. Natura i-ar putea ajuta pe pacienţi, pe vizitatori şi pe medici să fie mai relaxaţi. 
 
„Decorul” gri al spitatelor poate avea efecte negative asupra stării de spirit, deja afectată, unde mai pui frica sau teama multor persoane de a intra în spitale sau a se interna. 
 
 Aşa că ferestre largi prin care să se poată vedea/admira spaţii verzi ar ajuta la scăderea nivelului de stres. În plus, ar ajuta şi la o mai bună orientare în interiorul clădirii.  
 
Ferestrele mari care dau înspre spaţii verzi, precum şi existenţa unor grădini în curtea spitalelor poate ajuta oamenii care se tratează sau lucrează în spitale. 
 
Totodată, plante decorative poziţionate la recepţie şi pe coridoarele din spitale i-ar ajuta pe pacienţi şi pe vizitatori să ajungă mai repede la salonul dorit. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici