Sprijin din România după cutremurul din Albania. Raed Arafat: Alerta este dată în echipa noastră

Raed Arafat, şeful DSU şi secretar de stat în MAI, a anunţat că echipaje din România se pregătesc să plece în Albania, pentru a spriji autorităţile după cutremurul de marţi, 6,4 grade, care s-a soldat cu 6 morţi.

2047 afișări
Imaginea articolului Sprijin din România după cutremurul din Albania. Raed Arafat: Alerta este dată în echipa noastră

Sprijin din România după cutremurul din Albania. Raed Arafat: Alerta este dată în echipa noastră

„Vom reuşi să plecăm în câteva ore. Cu sprijinul colegilor de la Forţele Aeriene cu siguranţă, misiunea va fi îndeplinită, echipa noastră până seara să fie acolo. Lucrurile sunt în dinamică: discuţii, comunicări. La acest moment, alerta este dată în echipa noastră, deja se pregătesc, colegii de la aviaţie se pregătesc. Toate aspectele sunt în curs de rezolvare să plece echipa în Albania”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade, produs marţi dimineaţă în apropierea capitalei Tirana, a determinat moartea a cel puţin saşe persoane şi rănirea altor 150, conform informaţiilor transmise de autorităţile locale, citate de postul BBC.

Din rândul celor şase decese înregistrate până în acest moment, unul dintre acestea a fost provocat de sărirea printr-o fereastră a unui bărbat din cauza panicii, în oraşul Kurbin, iar un altul de încercarea unei bătrâne de a-şi salva nepotul, în oraşul Thumane, unde a mai murit încă o personă. Alţi trei oameni au decedat în oraşul Durres, situat în apropiere de epicentrul seismului.

Ministrul de Interne Marcel Vela: Vom participa la acţiunile de salvare din Albania

Marcel Vela, ministrul de Interne, a declarat, marţi, că salvatorii de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă sunt pregătiţi să intervină în Albania, acolo unde a avut loc, marţi dimineaţă, un seism puternic, soldat cu cel puţin 6 decese.

„A fost activată alarma internaţională cu privire la cutremurul din Albania, echipa noastră de salvatori este pregătită, cea de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu ajutorul Ministerul Apărării Naţionale, care pregăteşte un avion, vom participa la acţiunile de salvare şi evident vom încerca să ajutăm pe cei care au nevoie acum în Albania”, a declarat, marţi, Marcel Vela, ministrul de Interne.

Potrivit acestuia, exerciţiile făcute până acum de salvatorii romăni vor fi puse în practică în Albania.

„Este primul moment în care exerciţiile pe care le-am făcut până acum cu echipa de salvatori, toate acestea pot fi puse în practică într-un caz de alarmare reală, din păcate, caz care este în urma cutremurului care a avut loc azi-noapte în Albania”, a mai declarat Marcel Vela.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
arafat,
albania,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici