SRI: Finanţarea PKK de pe teritoriul României, la un nivel "nesemnificativ"

SRI precizează că finanţarea Organizaţiei Congresul Poporului din Kurdistan (KHK, fost KADEK, fost PKK) de pe teritoriul României a fost tratată cu multă atenţie, atingând în prezent "un nivel cu totul nesemnificativ".

6 afișări
Imaginea articolului SRI: Finanţarea PKK de pe teritoriul României, la un nivel "nesemnificativ"

SRI: Finanţarea PKK de pe teritoriul României, la un nivel "nesemnificativ"

Potrivit unui comunicat SRI remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX, Organizaţia Congresul Poporului din Kurdistan (KHK, fost KADEK, fost PKK) s-a aflat constant în atenţia Serviciului Român de Informaţii, realitate confirmată în mod oficial şi în rapoartele de activitate ale instituţiei, furnizate anual Parlamentului României.

Referirile din aceste documente fac trimitere inclusiv la activităţile organizaţiei legate de strângere de fonduri, propagandă şi prozelitism, precum şi la eforturile şi reuşitele constante ale Serviciului Român de Informaţii în prevenirea finanţării terorismului, informează comunicatul citat.

SRI precizează că în urma activităţii depuse în calitate de "coordonator tehnic al Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, în prezent, finanţarea organizaţiei de pe teritoriul României a atins un nivel cu totul nesemnificativ".

Potrivit sursei citate, angrenarea României în efortul internaţional de prevenire şi combatere a terorismului determină Serviciul Român de Informaţii să menţină o atitudine activă faţă de orice eventuale manifestări de natură teroristă care ar putea aduce atingere securităţii naţionale a României.

Serviciile turce de informaţii au avertizat Statul-Major al armatei că organizaţia PKK îşi finanţează activităţile teroriste prin intermediul mai multor asociaţii stabilite într-o serie de state europene, printre care şi România, relatează The Journal of Turkish Weekly în ediţia electronică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici