Sri Lanka va deschide ambasadă în România. Când va avea loc evenimentul

Ministrul de externe din Sri Lanka, M. U. M. Ali Sabry, l-a anunţat pe omologul său român, sâmbătă, în cadrul unei întrevederi, că Guvernul a decis să deschidă în acest an o ambasadă la Bucureşti.

384 afișări
Imaginea articolului Sri Lanka va deschide ambasadă în România. Când va avea loc evenimentul

Muncitorii din Sri Lanka, tot mai prezenţi în România

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut sâmbătă, în marja participării la Forumul ministerial al UE privind regiunea Indo-Pacifică de la Stockholm, o întrevedere bilaterală cu omologul srilankez, M. U. M. Ali Sabry. Cei doi au realizat o trecere în revistă a stadiului relaţiilor bilaterale şi au convenit asupra valorificării oportunităţilor de cooperare economică şi sectorială.

Astfel, la propunerea ministrului român de externe, cei doi şefi ai diplomaţiilor au convenit să promoveze cooperarea între porturile Constanţa şi Colombo, precum şi în sectorul IT&C, ministrul
român de externe amintind recenta lansare la Bucureşti a Centrului Cyber al UE.

Cei doi miniştri au discutat şi despre circulaţia forţei de muncă, inclusiv modernizarea cadrului juridic bilateral. Totodată, cei doi au convenit stimularea cooperării pe linie parlamentară, prin grupurile de prietenie.

„Înaltul oficial srilankez a informat cu privire la decizia Guvernului de la Colombo de a deschide o ambasadă la Bucureşti în cursul acestui an şi a exprimat aprecieri pentru continuitatea reprezentării diplomatice a României în Sri Lanka. Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a transmis aprecieri cu privire la acest demers şi a asigurat de întreg sprijinul autorităţilor române în finalizarea
procesului”, se arată într-un comunicat al MAE.

Totodată, în cadrul discuţiilor, cei doi miniştri au încurajat o dinamică ascendentă a colaborării în domeniul educaţiei, pornind de la tradiţia acestei cooperări, dar şi de la colaborarea inter-universitară actuală, cu potenţial de diversificare, inclusiv prin creşterea prezenţei studenţilor din Sri Lanka la studii în România.

De asemenea, înaltul oficial din Sri Lanka a exprimat apreciere faţă de cooperareabilaterală în domeniul combaterii corupţiei, ca prioritate a Guvernului srilankez, ministrul Bogdan Aurescu oferind asigurări în privinţa continuării asistenţei părţii române în acest domeniu.

Cei doi miniştri au discutat, de asemenea, despre relaţiile cu China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sri lanka,
ambasadă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici