SRI: România, ţinta atacurilor cibernetice venite din spaţiul estic/ Instituţiile publice, virusate pentru furt de informaţii

România a fost ţinta mai multor atacuri cibernetice, în cursul anului 2018, acestea fiind venite din spaţiul estic, informează specialiştii SRI, care mai precizează că într-unul dintre cazuri, a fost identificat un virus informatic cu ajutorul inteligenţei artificiale.

655 afișări
Imaginea articolului SRI: România, ţinta atacurilor cibernetice venite din spaţiul estic/ Instituţiile publice, virusate pentru furt de informaţii

Ţara noastră a fost ţinta unor atacuri cibernetice (de tipul Advanced Persistent Threat) din spaţiul estic, în cursul anului trecut, informează specialiştii SRI. Într-unul dintre cazuri, specialiştii au depistat un virus informatic cu ajutorul tehnologiei bazate pe inteligenţa artificială. Scopul acestor atacuri este spionajul cibernetic, mai precis, furtul de informaţii din instituţiile publice.

Potrivit sursei citate, numărul acestor atacuri a crescut începând cu anul 2016, în toată lumea, majoritatea statelor ţintite fiind cele din Occident.

Astfel de operaţiuni implică resurse umane, tehnologice şi financiare semnificative pentru a avea succes. De exemplu, pentru un atac cibernetic, hakerii folosesc în jur de 2.000 de servere, iar costurile depăşesc sute de milioane de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici