Stadionul "Lia Manoliu" va avea o parcare supraetajată de 1.300 de locuri

O parcare supraetajată cu 1.300 de locuri va fi construită în apropierea Stadionului "Lia Manoliu", valoarea proiectului fiind de 1,5 milioane de euro, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, directorul Direcţiei de Investiţii a municipalităţii, Bogdan Hreapcă.

367 afișări
Imaginea articolului Stadionul "Lia Manoliu" va avea o parcare supraetajată de 1.300 de locuri

Stadionul "Lia Manoliu" va avea o parcare supraetajată de 1.300 de locuri (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Certificatul de urbanism pentru parcarea de trei etaje din zona Stadionului "Lia Manoliu" a fost aprobat, vineri, de primarul Sectorului 2.

Parcarea va avea 1.300 de locuri la parter şi cele trei etaje, fiind construită pe un teren în suprafaţă de 10.800 de metri pătraţi.

Suprafaţa construită la sol va avea 7.500 de metri pătraţi, iar fiecare etaj va avea câte 8.100 de metri pătraţi. Parterul şi cele trei etaje vor avea parcări, zone de circulaţie, rampe carosabile şi patru nuclee de circulaţie verticală, cu scări şi lifturi. Circulaţia pe verticală a maşinilor se va face prin două rampe drepte cu dublu sens şi cu lăţime de şase metri, iar pietonii vor avea acces prin patru noduri, fiecare grupând o scară şi un lift de persoane.

În apropierea parcării, pe spaţiul rămas liber, în suprafaţă de 3.300 de metri pătraţi, vor fi amenajate zona de acces spre parcare şi aleile pietonale, incluzând şi un spaţiu verde, amenajat cu gazon.

Pe terasa parcării supraetajate va fi amenajat un teren de sport, cu dimensiunea de 45 x 90 de metri. Suprafaţa de joc va fi din tartan şi va putea fi împărţită în patru terenuri multifuncţionale, de minifotbal, handbal, baschet şi de tenis. Terenurile de sport vor fi împrejmuite cu gard de plasă metalică, cu o înălţime de patru metri, iar în spatele porţilor de handbal vor fi garduri de şase metri.

Locurile de parcare vor fi destinate celor care vor participa la evenimentele sportive organizate pe stadion. Locuitorii cartierului Vatra Luminoasă vor putea folosi parcarea în restul timpului.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara, în decembrie 2010, că inaugurarea oficială a Stadionului "Lia Manoliu" va avea loc la începutul lunii august 2011, prin meciul România - Argentina.

În august 2010, Sorin Oprescu declara că pentru Stadionul "Lia Manoliu" ar putea fi construite în exteriorul arenei aproximativ 1.400 de locuri de parcare, la care se adaugă cele 200 de locuri din parcarea subterană.

Stadionul "Lia Manoliu" va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 vor fi la tribuna întâi, etajul unu va fi destinat lojelor pentru oaspeţii de onoare, iar etajul doi cuprinde inelul necesar circulaţiei pentru spectatorii care ajung la balconul stadionului, acesta urmând a avea o capacitate de 35.450 de locuri. Accesul pe Stadionul "Lia Manoliu" se va face simultan prin 94 de căi de acces.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici